Februárban ismét a nézőé a főszerep a temesvári színház színpadán

Februárban ismét a nézőé a főszerep a temesvári színház színpadán

Februárban is folytatja az év elején megkezdett felújítások sorozatát a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A Mucsi Zoltán rendezte Guppi után, ezúttal egy nagyszínpadi produkciót újít fel a társulat. A 2016-ban bemutatott A néző élete és halála felszínes és ártatlan történetekben elmesélve című produkció a társulat és a nemzetközileg is elismert román rendező, Radu Afrim első közös munkája volt.  Az előadásra február 17-én, szombaton este 7 órától várják az érdeklődőket a Nagyterembe.

 A néző élete és halála felszínes és ártatlan történetekben elmesélve, Radu Afrim és a színészek által közösen írt és rendezett produkció, mely az utóbbi években színpadra állított társulatközpontú, nem konvencionális előadások sorát bővíti, melyeknek köszönhetően a temesvári társulat nem csak országos, de közép-kelet európai szinten is ismertté vált.

 Az alapvetően monológokból és improvizáció alapú jelenetekből felépített előadás, amint azt a cím is jelzi a nézőt állítja a figyelem és a színház groteszk világának középpontjába. Ebben az előadásban elmosódnak a határok színész nézők és néző színészek között. Sajátos humorú produkció, mely egyszerre tiszteli és rója meg a mindenkori nézőt. Az előadás alapgondolata szerint színházat csinálni a nézők minden kívánságát teljesítve, nehéz. Nélkülük viszont nincs értelme.

„Gondolt már rá, milyen lenne, ha bekukucskálhatna egyszer a színfalak mögé? Ha kileshetné egy előadás előkészületeinek legrejtettebb titkait? Ha megismerhetné, azokat az embereket, akiket bár sosem lát a színpadon, nélkülük nem létezhetne egyetlen előadás sem? Kérem, foglaljon helyet… mert most valóra váltjuk a kívánságát. Az egyetlen ár, amit ezért fizetnie kell, az, hogy miközben hátulról szemléli a színház működését, óhatatlanul is szembetalálja majd magát, önmagával. Mert a színház, nem csak rólunk szól. De önökről is.”

A néző élete és halála felszínes és ártatlan történetekben elmesélve – február 17-én, szombaton este 7 órától a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház nagytermében. Jegyek elővételben telefonon, www.biletmaster.ro oldalon, vagy személyesen, délután 4 és este 7 óra között, vagy előadás előtt egy órával a színház jegyirodájában igényelhetők.