Februárban bemutatóval és vendégelőadással indítja a hónapot a temesvári színház

A színház közleménye:

Februárban Parasztopera bemutató, a Közép-Európa Táncszínház temesvári vendégjátéka és számtalan előadás színesíti a Csiky Gergely Állami Magyar Színház műsorrendjét, ezen kívül a társulat ismét Budapesten vendégszerepel a Peer Gynt című előadással, amelyet ezúttal a Trafóban mutat be a színház.

Február 4-én, 19 órakor újabb bemutatója lesz a temesvári magyar színháznak. A tavalyi évad ősbemutatójaként színre vitt Furnitur után, ismét egy kortárs magyar szerző művét mutatja be a temesvári társulat. A Pintér Béla által írott Parasztopera az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legsajátosabb színpadi műve, melynek zenéjét Darvas Benedek szerezte. Szikszai Rémusz rendező szerint a szöveg lényege nagyon is ősi, hisz a sorsot boncolgató archaikus történet a görög tragédiák hangulatvilágát idézi. A Parasztopera „egy nap, egy esküvő története, mely az emberi lényt szánalmasan vicces és felemelően tragikus voltában ábrázolja. Egyszerre szép, csúnya, felemelő, megalázó, komikus és tragikus. Tragikomikus.” ‒ vallja a rendező a darabról. Az előadás zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A nézőket élő zenekar és egy fergeteges humorú előadás várja a temesvári színházban. A bemutatót követően a zenés produkciót február 9-én, szombaton láthatja a publikum.

Február 6.-án, szerdán 19 órától a Közép-Európa Táncszínház Pyramidon című produkciója látható a temesvári nézők számára jól ismert koreográfus, Katona Gábor rendezésében. “Az izgalmas táncprodukcióban alá-fölé rendelt viszonyok, érzelmi szintkülönbségek, energiák jelennek meg, melyek ellentétes irányokba ható szándékokat generálnak. E két energiasík vertikális kommunikációjának alapja egyfajta rítus lehet. Ebben a rendszerben keressük helyünket.” – nyilatkozza az előadásról Katona Gábor.
Hétfőn, 11-én a színház Nagytermében a Furnitur látható. A Vinnai András által írt és ősbemutatóként bemutatott zenés vígjátékot Göttinger Pál rendezte.

Február 12-én a Karel Čapek nyomán készült Vagabondó, Peter Pashov és Zheni Pashova rendezésében a fiatalabb közönséget szórakoztatja a színház Stúdió Termében 10, valamint 12 órától.

Németh Ákos előadása, a Deviancia február 13-án, szerdán 18 órától lesz látható.

A Presznyakov testvérek által írt Özönvíz előtt című vígjáték a színház Nagytermében 15-én tekinthető meg, 24-én pedig a kortárs lengyel dráma, a Gardénia látható a színház Stúdiójában, 19 órától.

A hónap 27-én zárul a Rendőrséggel, melyet Hernyák György rendezett Mrożek klasszikusa alapján.

A temesvári magyar színház és a budapesti Forte Társulat közös produkciója, a Peer Gynt Horváth Csaba rendezésében február 19-én és 20-án vendégszerepel Budapesten a Trafóban.

A jegyiroda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 16-19 óra között, illetve minden előadás előtt egy órával lehet jegyet váltani; cím: Alba Iulia utca 2. szám, telefon: 0356-450.606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro. Emlékeztetjük Önöket, hogy most már online is megvásárolhatják jegyeiket a www.biletmaster.ro és www.tm-t.ro címeken.

Kérjük nézőinket, hogy a lefoglalt jegyeket hét közben legkésőbb az előadás előtti napon, hétvégén legkésőbb az előadás előtt fél órával váltsák ki. Emlékeztetjük Önöket, hogy az előadás megkezdése után a nézőtérre csak szünetben engedélyezett a belépés. Az elkésett nézőinknek sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a jegy árát. Megértésüket köszönjük!
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház sajtóközleménye