Februárban a vendégekké a főszerep a temesvári teátrumban

Februárban a vendégekké a főszerep a temesvári teátrumban

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház több produkciót is vendégül lát februárban: a saját produkciók mellett a farsang hónapjában Csiky Gergely vígjátékával, magyar költők megzenésített verseivel, „véres” bábjátékkal és farsangi koncerttel várja az érdeklődőket.

Elsőként a nagyváradi Szigligeti Színház negyedik éve töretlen sikernek örvendő Buborékok című előadás érkezik a Nagyterembe. Novák Eszter rendezésében Csiky Gergely klasszikus vígjátéka egy igazi, családi önzéstörténet, melynek főhősei megkérdőjelezhetetlenül szeretik gyermekeiket, kívánják boldogságukat, mégis – a szertelen fényűzés és a látszat kétségbeesett fenntartása következtében – a család feltartóztathatatlanul sodródik a teljes összeomlás felé. A nagyváradi Szigligeti Színház produkciójára február 8-án este 19 órától kerül sor a Nagyteremben.

Február 9-én szintén 19 órától Innen és túl címmel a zalaegerszegi Magyarucca zenekar tart rendhagyó koncertet a Stúdió teremben. Az Ady Endre, Tóth Árpád és József Attila megzenésített verseiből létrejövő előadás szakít a megszokott egyszálgitár kísérettel, sikerrel ötvözi a basszusgitár és különböző billentyűs hangszerek hangzásvilágát, ezáltal  létrehozva egy különleges atmoszférájú, egyszerre lírai és könnyed produkciót.

A zenés műfaj kedvelőinek ajánljuk a február 11-én, 19 órától kezdődő Álom, álom, édes álom című farsangi koncertet. A zenés esten elsőként Cári Tibor, a temesvári Csiky Gergely  Állami Magyar Színház zeneszerzőjének saját, színházi előadásokhoz írt műveit hallhatja a közönség  társulatunk színművészeinek előadásában. Majd az est meghívottjaként Benedekffy Katalin színművész és operaénekesnő lép fel ismert operettdalokkal.  A Székelyföldről induló énekesnő több ízben elkápráztatta közönségét Európa számos országában és szerte a nagyvilágban. Színművészeti diplomája megszerzése után több magyarországi színházban játszott főszerepet. 2010-től hangversenyeken és nagyszabású előadásokon ismerhette meg Németország,  a Kanári Szigetek,  az Egyesült Államok, Izrael, Moszkva és Kanada közönsége is.

A vendégjáték-sorozat lezárásaként, február 22-én 19 órától a szegedi Barboncás Egyesület véresen komoly, Lugosi Béla életét feldolgozó bábelőadását láthatja közönségünk Kiss Ágnes előadásában. Az UN_dead című „haláli színjáték” kilenc izgalmas animált képben mutatja meg a Drakula-alakításáról elhíresült színész életét. A bábmozgató, mint „halottmosó”, élet és halál ura tisztítja meg társadalmi, művészi, emberi szerepeitől a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta. Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Mindemellett a csodák újra beférkőznek a hétköznapokba február 1-jén, pénteken délután az Apró kozmikus félreértés négy szereplőjének történetén keresztül.  Az iskolai szünet méltó lezárásaként,  február 3-án a világ legismertebb plüssmackója, Micimackó tér vissza a Nagyterem színpadára. A hónap közepén pedig, a közönségsikerre való tekintettel, Bartis Attila: Romlás című művét tűzzük műsorra Mátyás Zsolt Imre rendezésében.

Jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon valamint a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, délután 16  és 19 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Nagytermi előadásainkra 24/12 lej, míg Stúdió termünkbe 16/8 lej a belépő. Foglalásukat jelezhetik: ticket@tm-t.ro email címen, vagy akár a 0752111803, 0356450606 telefonszámokon.