Farsangi nyílt napot tartott a Szigligeti Színház

Farsangi nyílt napot tartott a Szigligeti Színház

Irány a Stúdió! címmel sikeres farsangi nyílt napot tartott a Szigligeti Színház. A változatos, minden korosztályt megmozgató programok mellett, a szervezők a Sonnenfeld palota nyomdaipari szárnyának színházi stúdióvá való alakítását célzó adománygyűjtést hirdettek.

A farsangi nyílt nap 15 órától gyermekfoglalkozással kezdődött, amelyen a Lilliput Társulat művészeinek közreműködésével készítettek maszkokat a legkisebbek. Ezzel párhuzamosan, a Szigligeti Stúdió fehér termében süteményvásárral és tombolával várták az érdeklődőket.

Délután öt órától a Szigligeti Társulat készülődő nagyszínpadi produkciójának kulisszáiba tekinthettek be a résztvevők: a fekete teremben, amely próbateremként szolgál, a társulat Zakariás Zalán rendező vezetésével a Napnyugat Expressz nyílt próbáját tartotta meg. Az alkotók a készülődő előadásból két jelenetet mutattak meg; az előadás magyar nyelvű ősbemutatójára március elsején kerül sor.

Szintén 17 órától tartotta a Nagyvárad Táncegyüttes a Ki vagy te, táncszínház? elnevezésű táncszínházi nevelési programjának bemutatóját. A táncegyüttes szépszámú közönség előtt mutatott részleteket korábbi előadások koreográfiájából, Györfi Csaba rendező-koreográfus pedig az előadások értelmezési lehetőségeiről fűzött kommentárt a látottakhoz.

A szervezők a stúdió emeleti terét is megmutatták a nagyközönségnek: az érdeklődők rögtönzött fényképkiállítást tekinthettek meg az emeleten készülő előadás- és próbateremben, ugyanakkor érdekességeket tudhattak meg a századelős ipari műemlék múltjáról és jövőjéről. Az est 21 órától a színház művészeinek közreműködésével zajló karaoke-esttel végződött.