Familii – a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház vendégjátéka Kolozsváron

Familii – a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház vendégjátéka Kolozsváron

A Familii (Családok) című előadással vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színházban a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház. Az előadásra november 20-án, hétfőn este 7 órától kerül sor a nagyteremben. Jegyek vásárolhatók hétköznap 10-14 óra között a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.

Az Eugen Jebeleanu által rendezett előadás a család fogalmát járja körül különböző mindenki számára ismerős problémákon keresztül. Két mostohatestvérnek akarata ellenére együtt kell élnie, egy fiatal anya a férje alkoholizmusával küszködik, két testvér, egy fiú és egy lány az édesanyjuk temetésén találkoznak újra, egy fiatal pár válsághelyzeteken megy keresztül.

Az előadás a család fogalmát vizsgálja a 21. század kontextusában. Az előadásban szereplő családoknak a fejlődését vizsgálva nagyító alá kerülnek olyan általános érdeklődésre számot tartó társadalmi kérdések, mint a homoszexualitás, örökbefogadás, a fizikai és a lelki zaklatás, a kommunikáció hiánya stb. A Családok előadás az emberek közti legszorosabb és legszentebb kapcsolatról tesz tanúbizonyságot.

„A színház lehetőséget nyújt arra, hogy új szemszögekből láthassunk rá a bennünket körülvevő helyzetekre. Ezért évről évre támogatjuk azokat a fiatal generáció által létrehozott projekteket, melyek a kortárs társadalom számára aktualitással bíró témákat dolgoznak fel. A Manifest pentru dialog (Kiáltvány a párbeszédért) program keretében minden évben tíz állomásos turnét szervezünk egy előadás számára, amelyet minden helyszínen egy pszichológus által vezetett beszélgetés követ. A Familii (Családok) előadással folytatjuk ezt a programot, mellyel, a kultúra és a színház segítségével reményeink szerint új perspektívákat nyújtunk majd a közönség számára” – nyilatkozta Cosmina Frîncu, a vendégjáték megvalósulását támogató BRD – Groupe Société Générale brand managere.