F. E. vallomásai  a színházi öltözőben - Firtos Edit egyéni előadása Nagyváradon

F. E. vallomásai a színházi öltözőben – Firtos Edit egyéni előadása Nagyváradon

November 14-én pénteken 19 órától kerül sor az Árkádia Bábszínház öltözőjében Firtos Edit egyéni előadására F. E-vallomások címmel. Az előadás alapjául szolgáló szöveget írta és az előadást rendezte Tasnádi-Sáhy Péter. Jegyeket a színház pénztárában lehet váltani 10 lejért, keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve előadás előtt a helyszínen. Akinek nem sikerül jegyet váltania a bemutatóra – korlátozott férőhely lévén -, legközelebb november 16-án, vasárnap 17 órától, illetve november 22-én szombaton szintén 17 órától tekintheti meg az előadást.

F. E. több szempontból is képlékeny lény: a színpadon hol papnő, hol – lehetőségeihez mérten –   lelkiismeretes szakmunkás, a civil életben hús-vér ember számtalan erénnyel, és feltehetően egy csipettel több gyarlósággal. Az esetek egy részében nevek garmadája közt lebegő monogram, máskor pedig még az is előfordulhat, hogy Firtos Edit.

Személyazonosságával kapcsolatos kételyek ellenére F. E. élete kerek történet, jó és rossz döntések, remények és csalódások szilárd szövete, melyet – ha nem is kürtöl világgá pletykalapok hasábjain – mondhatni szívesen megoszt velünk.

Lássuk be, nincs is sok választása. Ha egy színésznő, előadásra készülődvén, ott talál egy bő tucat embert az öltözőjében, csak kell beszélnie valamiről.