Évzáró előadások a Puck Bábszínházban

Évzáró előadások a Puck Bábszínházban

Július 10-11-én zárja az idei évadot a Puck Bábszínház. Szombaton a Ha én lennék Mátyás király…, vasárnap pedig egy új előadás, a Puck kalandjai (Aventurile lui Puck), valamint a Piroska és az éhes farkas (Scufița Roșie și lupul cel flămând) látható.

A nyáriszünet előtt egy utolsó előadásra hívja közönségét a kolozsvári bábszínház magyar társulata. Szombaton, július 10-én 11:00 órától a Ha én lennék Mátyás király… című előadás látható. Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.
Az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, miből van legtöbb a világon; megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül, a gyerekek segítségével, elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Az előadást Demeter Ferenc írta, Urmánczi Jenő rendezte, előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 3 év.

Vasárnap, július 11-én, két előadással is készül a román tagozat. 12:30-tól a Piroska és az éhes farkas (Scufița Roșie și lupul cel flămând) látható, amelyet Ion Iurcu rendezett és ad elő. Illetve szintén vasárnap, este 7-től a társulat legújabb előadása látható a Puck kalandjai (Aventurile lui Puck), amelyet a Szentivánéji álom alapján Cristian Nedea adaptált színpadra. Az ajánlott korosztály 10 év.

Az online helyfoglalásra vonatkozó információk

A http://puckpuppettheatre.eventbrite.com címen minden héten az aktuális hétvégi előadásokra lehet helyet foglalni. A lefoglalt jegyeket előadáskezdés előtt 30 perccel van lehetőség kiváltani a bábszínház pénztárából. Azok a helyek, amelyeket kezdés előtt 15 perccel nem váltanak ki, érvényüket veszítik!

A szervezők arra kérik a bérlettel rendelkező nézőket, hogy a biztos bejutás érdekében ők is foglalják le helyeiket.

További információ és a helyfoglalásra vonatkozó teljes szabályzat: http://teatrulpuck.ro/a-kolozsvari-puck-babszinhaz-eloadasaira-torteno-helyfoglalas-szabalyzata/