Évfolyamtalálkozó a Csiky Gergely Állami Magyar Színház színpadán: A kaukázusi krétakör – bemutató

Évfolyamtalálkozó a Csiky Gergely Állami Magyar Színház színpadán: A kaukázusi krétakör – bemutató

A kaukázusi krétakör című előadás bemutatójára készül a Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A huszadik századi színjátszás megújítójaként számon tartott Bertolt Brecht drámájának adaptációját Harsányi Zsolt állította színre. Az előadás premierje április 19-én 19.00 órától látható a Stúdióteremben. A második előadást április 20-án mutatja be a társulat. 

Brecht művében izgalmas és provokatív történet bontakozik ki, amely az emberi lélek komplexitását, az ebből fakadó erkölcsi dilemmákat vizsgálja egy elnyomással, háborúval sújtott korban. Az előadás az egyén és a társadalom kapcsolatáról való elmélkedésre hív, rávilágítva a társadalmi normák és az emberi természet közötti összeférhetetlenségekre. A kaukázusi krétakör egy előadás méltóságról, jóságról, szeretetről.

A szereposztásban részt vesz: Adorjáni Nagy Zoltán, Czüvek Loránd, Farkas Eszter, Hegyi Kincső, Jancsó Előd, Karsai Dóra, Lajter Márkó Ernesztó, Lőrincz Rita, Vajda Boróka. 

Díszlet- és jelmeztervező: Bács Krisztina

Zene: Adorjáni Nagy Zoltán, Barti Lehel András, Jancsó Előd, Vajda Boróka

A Kaukázusi krétakör egyben egy különleges találkozó is: a fiatal színészek évfolyamtársakként végeztek a színifőiskolán, egykori tanáruk – a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Művészeti Karának dékánja – most rendezői feladatot lát el.  

Jegyek a színház jegypénztárában (Alba Iulia utca 2. szám, hétfőtől péntekig 13-19 óra között) vagy online a www.ticket.tm-t.ro oldalon kaphatók. Az előadáshoz (fülhallgatóban) román nyelvű fordítást biztosítunk.