Évadzáró mérleg az Osonó Színházműhelynél

Évadzáró mérleg az Osonó Színházműhelynél

A 2023-24-es évadban, az önfenntartó társulatként működő Osonó 246 kulturális- oktatási- szociális eseményt hozott létre 4 országban közel 7.500 résztvevő számára. A társulat 75 előadást illetve azokat követően 75 interaktív közönségtalálkozót tartott, 91 műhelyfoglalkozást, 5 Erasmus projektet és számos képzést szervezett fiatalok és felnőttek számára.

A Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült produkció 4 országban került bemutatásra úgy tantermi előadásként vagy rendhagyó irodalomóraként, mint stúdiószínházi körülmények között. A Mucha Oszkár előadásában és Fazakas Misi rendezésében létrejött, személyes hangvételű produkció a jövő évadban több hazai és európai turnéra indul, illetve pályázatoknak köszönhetően számos erdélyi és magyarországi iskolában lesz bemutatva. A 150., ünnepi előadást Budapesten, az évad első felében láthatja a közönség.

A Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás túl van a 630. bemutatáson. A produkciót ebben az évadban magyarországi és erdélyi települések közönsége láthatta. A következő évad első felében egy magyarországi turnéra kerül sor. A sok meghívásnak és az előadás iránti nagy érdeklődésnek köszönhetően, a fiatalok történeteit feldolgozó előadást a jövő évadban is műsoron tartja a társulat.

Az évadban több Erasmus+ programot hozott létre és bonyolított le az Osonó, amelyek a Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel partnerségben jöttek létre. A sikeres projekteknek köszönhetően az ifjúságsegítő- és felnőttképzések sora a következő évadban is folytatódni fog.

A független társulat munkája nyáron sem szünetel, hiszen több Erasmus képzésre és színházi táborra kerül sor Vajdaságtól egészen Erdélyig.