Évadzáró gálaműsor a Csíki Játékszínben

Évadzáró gálaműsor a Csíki Játékszínben

A Csíki Játékszín gyakorlatában beszédes hagyomány a színházi szezon végét jelző, családias hangulatú Évadzáró Gálaműsor. Családias, mondom, mert a színházteremtő akarat nálunk egybefog közönséget, társulatot, városvezető adminisztrációt.

Idei rendezvényünk rendhagyó lesz. Boldogan jelenthetem, hogy felújított nézőterünkön székcsere következik, hogy ősztől kényelmes ülőhelyekkel fogadhassuk nézőinket. A színpadon pedig gépészeti berendezés épül, hogy szakszerűvé és biztonságossá váljon a díszletezés, világítás, a műszaki tevékenység. A munkálatok június 1-től kezdődnek, így gálaműsorunkat az idén kivételesen a Csíki Moziban fogjuk megtartani. A helyszín adottságaihoz igazodva arra törekszünk, hogy amennyiben lehet, még közvetlenebb hangulatot teremtsünk. Színészeink önmagukról vallanak dalokban, jelenetekben, előadói számokban. A színész lehet-e magánember? Az életünkben milyen helyet foglal el a színészet és a színészetünkben miképpen van benne az életünk? Erről beszélünk s természetesen tájékoztatást adunk az előadásainkat minősítő közvéleménykutatás eredményeiről és átadjuk a 2015-2016-os évad szokásos nívódíjait is.

Tekintettel arra, hogy a Csíki Moziban mindössze 252 ülőhely van, ennél több vendéget sajnos nem fogadhatunk. Bízom közönségünk megértésében és abban, hogy az áldozat megéri: a következő évadot kényelmes és korszerű színházteremmel kezdhetjük.

Parászka Miklós

igazgató, művészeti vezető