Évadzáró előadások a Tompa Miklós Társulatnál

Évadzáró előadások a Tompa Miklós Társulatnál

Évadzárás közeledik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, így a Tompa Miklós Társulat is lejátssza a színházi idény utolsó előadásait. A nagytermi előadások sorát az A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…és már senki sem!”, valamint a HAZATÉRÉS DÁNIÁBA című darabok zárják.

A LÁTHATATLAN HÓHÉR „…és már senki sem című darabot, a krimi koronázatlan királynőjének, Agatha Christienek a remekművét Gáspárik Attila rendezésében mutatta be a Tompa Miklós Társulat. A színdarab Agatha Christie egyik legnépszerűbb regényének, a Tíz kicsi néger (néhol Tíz kicsi indián, vagy És végül nem maradt senki sem) című kriminek az adaptációja.  Szereplők: Meszesi Oszkár, Kovács Botond, P. Béres Ildikó, Simon Boglárka Katalin, Varga Balázs, Kádár L. Gellért, Galló Ernő, Tollas Gábor, Moldován Orsolya, Kilyén László és László Csaba színművészek.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás június 13-án, csütörtökön este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Kiss Csaba: HAZATÉRÉS DÁNIÁBA című királydrámája tulajdonképpen egy család története. Hazajön egy fiú külföldről, és azzal szembesül, hogy otthon válsághelyzet van. Hogyan éli meg a család egy elkövetett bűnnek a következményeit? Hogyan erjeszt meg maga körül mindent a hazugság? Hogyan mennek sorra tönkre a családon belüli kapcsolatok? Szereplők: Bokor Barna, Nagy Dorottya, Varga Balázs, Bíró József, László Csaba, Kádár L. Gellért, Simon Boglárka Katalin, Ördög Miklós-Levente, Gecse Ramóna, Meszesi Oszkár, Henn János, Benő Kinga, Tollas Gábor és Biluska Annamária.

A 14 éven felülieknek ajánlott előadás június 14-én, pénteken este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében.

Mindkét előadásra érvényesíteni lehet a Bernády György, a Kemény János és a Kántorné bérleteket, valamint az évad szabadbérleteit, ingyenes helyjegyet kérve a jegypénztárnál (a fennmaradó helyek függvényében). Az előadásokra jegyek is válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro  honlapon.

Az évadzárás határán a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata lejátssza a színházi idény utolsó előadásait a Kisteremben és az Underground teremben is.

Gerhart Hauptmann: A PATKÁNYOK című, berlini tragikomédia műfaji megjelölésű darabja Zsótér Sándor rendezésében június 18-án, kedden és 27-én, csütörtökön 19.30-tól tekinthető meg a Kisteremben.

Szintén a Kisteremben látható Molière/Bodolay: LE MISANTHROPE – AZ ÚJ EMBERGYŰLÖLŐ című komédia június 20-án, csütörtökön este fél nyolctól.

A Kincses Elemér rendezésében bemutatott Karácsony Benő – Kincses Elemér: PJOTRUSKA című könnyes bohózat az Underground teremben nézhető meg két alkalommal: június 23-án, vasárnap és 25-én, kedden este 7 órától

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelyének koprodukciójaként, Harsányi Zsolt rendezésében színre vitt Pozsgai Zsolt: LISELOTTE ÉS A MÁJUS tragikomédia június 26án, szerdán 19.30 órától szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán.

Bármelyik előadásra érvényesíteni lehet a Bernády György, a Kemény János és a Kántorné bérleteket, valamint az évad szabadbérleteit ingyenes helyjegyet kérve a jegypénztárnál (a fennmaradó helyek függvényében). Az előadásokra jegyek is válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro  honlapon.