Évadnyitó előadások a marosvásárhelyi színházban

Évadnyitó előadások a marosvásárhelyi színházban

Az elmúlt évadok sikerprodukcióival nyitja az új színházi idényt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

F.M. Dosztojevszkij – Richard Crane KARAMAZOVOK című drámáját Albu István rendezésében mutatta be a társulat. A szereposztás tagjai Bokor Barna, Galló Ernő, László Csaba, valamint a premier előtt lábsérülést szenvedett Tollas Gábor, aki ezúttal áll vissza a szereposztásba. Jelmeztervező: Bocskai Gyopár. Díszlettervező: Tenkei Tibor.

A KARAMAZOVOK júniusban sikerrel szerepelt a Magyar Színházak  Kisvárdai Fesztiválján, októberre pedig beválogatták a Bukarestben megtartandó Országos Színházi Fesztivál mezőnyébe is.  Galló Ernő színművész a Karamazovok és Figaro című előadásában nyújtott kiemelkedő alakításaiért kiérdemelte a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza egyéni díját.

A darab 2015. szeptember 13-án, vasárnap este fél 8-tól tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Kisvárdán a fesztiválon, de Budapesten a Thália Színházban is vastaps kísérte a Tompa Miklós Társulat előadásában bemutatott Beaumarchais FIGARO című vígjátékot, melyről a rendező Keresztes Attila azt állítja, hogy „egy jó mókája lett az évadnak”.

Beaumarchais FIGARO

A fülig szerelmes Figaro annyi idős lehet, mint egy mai érettségiző. Ezért a végzős középiskolásoknak jelképesen 1 lejes áron kínálja az új tanév első napján, azaz szeptember 14-én, hétfőn este 7 órától a Beaumarchais vígjátékát a Tompa Miklós Társulat, hogy az érettségire való felkészülés előtt alkalmuk adódjon még egy nagy nevetésre.

Az előadásokra jegyek és az új évadra szóló bérletek a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon válthatók.