Évadnyitó a Puck Bábszínházban

Évadnyitó a Puck Bábszínházban

Múlt hétvégén (szeptember 9-12) zajlott az V-ik Wonder Puck Utcaszínház Fesztivál, szombattól pedig újra hétvégi előadásokkal várja közönségét a kolozsvári bábszínház. Az évad a Paprikajancsi kalandjai, valamint a Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) című előadásokkal indul.

Szombaton, szeptember 18-án, 11:00 órától látható a Vadas László által rendezett vásári bábjáték. „Paprikajancsi kalandjai örökérvényűek, mert az emberi butaságról, illetve jóságról szólnak. Az előbbi  ̶  mint tudjuk  ̶  határtalan, az utóbbiból meg egyre kevesebb van. A népi bölcsesség évszázados tapasztalata szerint minden nehézség áthidalható egy kis furfanggal. Ez a mese a vásári bábjátszás eszköztárával élve, ezeket a jelenségeket mutatja fel, vidám öniróniával. Mert addig, amíg mosolyogni tudunk magunkon: hibáinkon, berögzött rossz szokásainkon  ̶  addig magunkban hordozzuk a javulás csíráját.” ̶  vallja az előadás rendezője, Vadas László.

Az előadás szövegkönyvét Demeter Ferencz írta, zenei közreműködő Kötő Áron, a díszlet és a bábok György László, valamint Szabó Tünde tervei alapján készültek, előadják: Giriti Réka, György László. Az ajánlott korosztály: 3 év.

Vasárnap, szeptember 19-én, 12:30-tól a román tagozat Vasilache és Marioara a világ körül (Vasilache și Marioara în jurul lumii) című előadása látható, Constantinescu Ionuț rendezésében. Az ajánlott korosztály 5 év. A bábszínház előadásaira továbbra is foglalhatók online helyek, amelyeket előadáskezdés előtt a bábszínház pénztárában lehet kiváltani. A lefoglalt, de át nem vett jegyek kezdés előtt 15 perccel érvényüket veszítik. Helfyoglalás: https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/