Évadkezdés a Tamási Áron Színházban

Évadkezdés a Tamási Áron Színházban

A Tamási Áron Színház augusztus 23-án az előző évekhez hasonlóan társulati gyűlésével nyitotta meg 2016/2017-es évadát. A társulat az új évadban öt bemutatót tervez, és www.tasz.ro címen hamarosan új honlappal indít. A Gyulai Várszínház, a Háromszék Táncegyüttes és a Tamási Áron Színház közös produkciójának, a Sardar Tagirovsky által rendezett Zongotának a sepsiszentgyörgyi bemutatójára szeptember 14-én este 19 órai kezdettel kerül sor a színház Nagytermében. Az előadás, ami Tamási Áron Zöld ág című regényének a továbbgondolása, egyfajta emlékállítás és tisztelgés a színház névadója halálának 50-ik évfordulója alkalmából.

Zongota
Fotó: Kiss Zoltán

A második előadást Kövesdy István rendezi Igor Bauersima kortárs svájci drámaíró norway.today című szövegéből, amely két fiatal elvágyódását és menekülési kísérletét meséli el. A szilveszteri produkciót, Ray Cooney brit drámaíró Pénz az égből című bohózatát Zakariás Zalán állítja színpadra, amely a pénz hatalmát abszurd, humorral teli helyzetekkel és tévedésre hajlamos szereplőkkel ragadja meg. Porogi Dorka Bertolt Brecht A városok dzsungelében című rendezésével azokat a kérdéseket kívánja feltenni, hogy: mire születünk? Hogyan kell élni? Mit tehetünk egyáltalán a világ ellenében? Például egy olyan világ ellenében, ahol nap mint nap hajókon összezsúfolódott tömegek fulladnak a tengerbe. Az évad legutolsó előadását Alexandru Dabija rendezi, Harold Pinter Ünnep című darabja alapján. A szöveg hétköznapi beszélgetésekkel indít, amiből később rejtett szerelmi viszonyok és gyűlölködés lehetősége bomlik ki.

Az új bemutatók mellett továbbra is műsoron maradnak az elmúlt évadok legsikeresebb előadásai: a Vízkereszt, vagy amire vágytok és a Liliom Bocsárdi László, az Úrhatnám polgár Sardar Tagirovsky és a Jegesmedvék Zakariás Zalán rendezésében. Mindemellett felújításra kerülnek olyan meghatározó előadásaink, mint A csoda és A fösvény Bocsárdi László, Az ezredik éjszaka Zakariás Zalán és a Kaisers TV, Ungarn. Porogi Dorka rendezésében.

Az új évad produkcióira szeptember 5-től, hétfőtől válthatnak bérleteket a Városi Kulturális Szervezőirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon. A tavaly vásárolt bérletek, a Mecénás bérlet kivételével, az idei évadban is érvényesek. Bérleteink, jegyeink ára a tavalyi évhez képest nem változott. További információkért hívják a 0267-312-104 és 0728-083-336-os telefonszámot.

SZEPTEMBERI JÁTÉKREND

Szerda, 2016. 09. 14, 19:00, Nagyterem – BEMUTATÓ ELŐADÁS

Kedd, 2016. 09. 20, 19:00, Nagyterem

Tamási Áron Zöld ág című regénye alapján:

Zongota

(a Tamási Áron Színház és a Háromszék Táncegyüttes közös produkciója)

Rendező: Sardar TAGIROVSKY

 

 

Szerda, 2016. 09. 21, 19:00, Háromszék Táncstúdió

Igor Sztravinszkij:

Tavaszi áldozat

(az M Studio Mozgásszínház előadása)

Rendező: Andrea GAVRILIU

 

 

Péntek, 2016. 09. 23, 20:00, Kamaraterem

Vasárnap, 2016. 09. 25, 19:00, Kamaraterem

Pintér Béla:
Kaisers, TV Ungarn.
Rendező: POROGI Dorka

 

 

Szombat, 2016. 09. 24, 19:00, Háromszék Táncstúdió

Személyazonosság

(az M Studio Mozgásszínház előadása)

Rendező: FEHÉR Ferenc

 

 

Szerda, 2016. 09. 28, 19:00, Háromszék Táncstúdió

W.Shakespeare:

Vízkereszt, vagy amire vágytok

Rendező: BOCSÁRDI László