Évadhirdetés a Szigligeti Színházban

Évadhirdetés a Szigligeti Színházban

Szerdán, augusztus 26-án került sor a nagyváradi Szigligeti Színház évadnyitó sajtótájékoztatójára. Az intézmény vezetői beszámoltak arról, hogy a 2015/16-os évadban tizenöt előadással, számos vendégjátékkal, valamint kiegészítő programokkal várja közönségét a három társulat.

A sajtótájékoztató elején Czvikker Katalin számolt be a közönség érdekeit szolgáló fejlesztésekről. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy szeptemberben sikerül teljes mértékben átadni a Szigligeti Stúdiót a közönségnek: „A stúdiótér azért is büszkeségünk, mert egy igazi közösségi összefogás eredménye. Szükség volt hozzá a fenntartó megyei önkormányzat beleegyezésére, de az új, multifunkcionális tér létrehozása nem sikerülhetett volna támogatóink és közönségünk hozzájárulása nélkül”.

A továbbiakban Novák Eszter, a Szigligeti Társulat új művészeti vezetője elmondta: „A főigazgató és a színészek részéről érkezett felkérésnek azért tettem eleget, mert különleges nyitottságot és kíváncsiságot tapasztaltam a társulat részéről..” Idén egy új társulati taggal bővült a csapat, Balogh Attila személyében, aki a tavalyi évadban rendezőként már bemutatkozott a nagyváradi közönségnek, ugyanakkor Novák Eszter arról is beszámolt, hogy az évad során több fiatal tehetség számára is szeretnének megmutatkozási lehetőséget biztosítani. „Célom, hogy sokoldalú évadot alakítsunk ki, és minél több réteget szólítsunk meg. Hiszek abban, hogy a színház egyike azon kevés közösségi helyeknek, ahol együtt gondolkodhatunk, együtt lehetünk – ezért is lett a Ti színházatok! az évad mottója”- tette hozzá a művészeti vezető. Az új évadban a hagyományos bérletek mellett három szabad bérlet is értékesítésre kerül, amelyek esetében a játéknap és a hely is szabadon választható.

Botházy-Daróczi Réka a Lilliput Társulat műsortervéről számolt be. A bábtársulat négy produkciót állít színpadra, melyek mindegyike olyan izgalmas kérdésfelvetést jár körül, mint a testvérféltékenység, az elfogadás, a párválasztás vagy az alkalmazkodás. A művészeti vezető elmondta, igazi családi élményt szeretnének kínálni, éppen ezért az egyes előadások kapcsán beszélgetésekre kerül sor, amelyekben szakértők folytathatnak párbeszédet az érdeklődő szülőkkel.

A Nagyvárad Táncegyüttes elmúlt három évadát az önkeresés jellemezte. Úgy érezzük, hogy ebben az évadban sokkal közelebb kerültünk a színházi formavilághoz és célkitűzéseinkhez. Idei műsortervünkben fontos világirodalmi címek szerepelnek, amelyeket olyan kiemelkedő művészek visznek majd színpadra, akik fiatalos lendülettel ösztönözhetik a társulatot a megkezdett építkezés folytatására” – nyilatkozta Dimény Levente, a táncegyüttes művészeti vezetője.

A Szigligeti Színház bérletkonstrukcióiról, valamint az évadtervről további információk a színház honlapján (www.szigligeti.ro) kaphatók. A bérletértékesítésre augusztus 26-tól kezdődően, hétfőtől péntekig 11-17 óra között kerül sor.

 

 

A SZIGLIGETI TÁRSULAT BEMUTATÓI

 

Nagyszínpadi előadások

 

Csiky Gergely

BUBORÉKOK

vígjáték

Rendező: Novák Eszter

Bemutató: 2015. október

 

BOLDOGSÁGTÓL ORDÍTANI

zenés időutazás

Rendező: Harsányi Sulyom László

Bemutató: 2015. december

 

Anton Pavlovics Csehov

HÁROM NŐVÉR

Rendező: Balogh Attila

Bemutató: 2016. március

 

Stúdió előadások

 

Szíjártó Tímea-Aletta

AZ ESET

Rendező: Sardar Tagirovsky

Bemutató: 2015. szeptember

 

Szilágyi Andor

LEÁNDER ÉS LENSZIROM

mese

Rendező: Tóth Tünde

Bemutató: 2015. november

 

Choderlos de Laclos-Christopher Hampton

VESZEDELMES VISZONYOK

Rendező: Hargitai Iván

Bemutató: 2016. március

 

ÁLOMVÁROSNÉZÉS

Ady utca, Márai tér

Rendező: Czajlik József

Bemutató: 2016. április

 

Nemlaha György

HOL VAN AZ A NYÁR?

Volt egyszer egy Honthy Hanna

Rendező: Bal József

Bemutató: 2016. április

 

Bérletes vendégelőadás

I.L. Caragiale

AZ ELVESZETT LEVÉL

Rendező: Sorin Militaru

Fordító: Seprődi Kiss Attila

 

Vendégelőadás

Erkel Ferenc

BÁNK BÁN

opera három felvonásban

Rendező: Dehel Gábor

Grünwald – Löhner-Beda – Ábrahám

 

BÁL A SAVOYBAN

nagyoperett

Rendező: Novák Eszter

 

Színházi nevelési program

KI LESZEK, HA NAGY LESZEK?

Színház az iskolában – Iskola a színházban

Bemutató: 2016. április

Nagyvárad középiskolásainak előadása a nagyszínpadon

 

Műsoron tartott előadások

 

Tadeusz Słobodzianek

A MI OSZTÁLYUNK

dráma

Rendező: Anca Bradu

 

Parti Nagy Lajos-Darvas Ferenc

IBUSÁR

zenés-táncos huszerett

Rendező: Szabó K. István

 

A HETEDIK LÉPCSŐFOK

Hrabali-mesék

Rendező: Balogh Attila

HAZATÉRÉS

Weöres Sándor versei alapján

vers-játék

 

Tasnádi-Sáhy Péter

F.E.-VALLOMÁSOK

Firtos Edit egyéni estje

 

EDITH PIAF ET AGNES

Gajai Ágnes önálló estje

 

A NAGYVÁRAD TÁNCEGYÜTTES BEMUTATÓI