Évadértékelő és díjátadó a temesvári magyar színházban

Évadértékelő és díjátadó a temesvári magyar színházban

Végéhez közeledik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2016/2017-es évada. Hagyományaihoz híven a társulat idén is egy nagytermi előadással, díjátadóval és évad-értékelő beszélgetéssel várta a színház látogatóit, június 10-én, szombaton este 6 órától.

A Temesvári Művészetek Fesztiválja programsorozat részeként bemutatott Hair című előadás után értékelte az idei évadot a temesvári magyar társulat. Az ingyenesen megtekinthető előadást követően kerültek kihirdetésre, a mára már hagyományossá vált évad végi szavazás eredményei. A társulat belső szavazatai alapján az Évad Színésznője Magyari Etelka, az Évad Színésze pedig Vass Richárd lett. A színház KultCard bérletesei és a sajtó képviselői Éder Enikőnek ítélték az Évad Színésznője, míg Molnos András Csabának az Évad Színésze díjat. Ugyancsak a színház törzsközönségének szavazatai alapján lett az Évad Legjobb Előadása a Kedves Emőke rendezte Lavina, melynek novemberi bemutatóján maga a szerző is jelen volt.

A társulat művészeinek díjazása után, Balázs Attila, a színház igazgatója két további díjat adott át, melyet a színház két leghűségesebb nézője, Haraszy Zoltán és Stela Harhaci vehettek át.