ESziK vagy isszák? - Színházi különórák Kolozsváron

ESziK vagy isszák? – Színházi különórák Kolozsváron

Tavasszal is folytatódnak az ESziK vagy Isszák?  színházi különórák a kolozsvári színházban. A program célja, hogy a résztvevők szociálisan érzékeny színházszeretőkké és -értőkké váljanak.

A kolozsvári színház előadásaihoz kapcsolódó foglalkozások segítik a nézőket felkészülni a színházi előadásokra, valamint a színházi élmény feldolgozásában. A csomagonkénti négy-hat foglalkozás és két-három színházi előadás alatt a csoportok fogódzókat kapnak ahhoz, hogy a későbbi színházi eseményeket önállóan is elemezhessék.

A program oktatói: Kocsis Tünde rendező, drámapedagógus, az előadások előtti felkészítő foglalkozások vezetője, valamint Dávid-Kacsó Ágnes pszichológus, egyetemi adjunktus, Berszán Lídia szociális munkás, egyetemi docens, László Éva pszichológus, egyetemi adjunktus a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet szociális munka szak oktatói, és Berszán István egyetemi docens, akik az előadások utáni feldolgozó foglalkozásokat vezetik.

A tavasszal induló színházi különóra-sorozat különlegessége, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az általános iskolásoknak és egyetemi hallgatóknak szánt foglalkozások mellett felnőtt csoport is indul. A felkészítő és feldolgozó tevékenységeken a részvétel ingyenes, a csomagokban szereplő előadásokra kedvezményes belépőt biztosítunk.

Mindhárom csoportba jelentkezni március 29-éig lehet e-mailben (katalin.deak@huntheater.ro) vagy telefonon (0751876271). A programról további információk találhatók a kolozsvári színház weboldalán, valamint igényelhetők a fenti elérhetőségek bármelyikén is.