Erdélyi turnén az Osonó Színházműhely

Erdélyi turnén az Osonó Színházműhely

Három városban mutatja be a társulat a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. Március elsején, kedd este 7 órakor a marosvásárhelyi, 3-án, csütörtök este 6 órakor a kolozsvári, míg 5-én, péntek este 7 órakor a nagyváradi közönség láthatja a dokumentarista előadást.

A legutóbb franciaországi fesztiválon díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást 2011-ben mutatta be a társulat és azóta több mint 425 alkalommal került színpadra, 3 kontinens 22 országának 160 településén. A független társulat előadása a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatja, így a szövegkönyv a fiatalok saját személyes történeteiből született.

Mindhárom városban, az esti előadások mellett, a független társulat folytatja a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott iskolaprojektet, így osztálytermi produkcióként is bemutatásra kerül az előadás. A marosvásárhelyi Református Kollégium, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium és a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum diákjai láthatják az előadást, amelyet egy interaktív témafeldolgozó beszélgetés követ. Az esti előadások színhelyéül is a fent említett iskolák szolgálnak.

Az előadások ingyenesek, de a helyszínen lehetőség nyílik adományozásra.

Előzetes helyfoglalás az osonoszinhaz@osono.ro e-mail címen vagy a 04741437627 és a 40722196622 telefonszámokon lehetséges.