Erdélyi kiszálláson a temesvári színház

Erdélyi kiszálláson a temesvári színház

Alig ért véget az idei Eurorégiós Színházi Találkozó, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház már útra is kelt, hogy előbb Marosvásárhelyen majd Sepsiszentgyörgyön tartson vendégelőadást.

A márciusban UNITER – díjra jelölt Radu-Alexandru Nica rendező nagysikerű előadása, a Futótűz június 2-án került bemutatásra a marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. A Tompa Miklós Társulat meghívásának eleget téve több száz néző láthatta a Wajdi Mouawad drámája nyomán készült szívszorítóan emberi előadást. A nemrég elhunyt Dukász Péter szerepét az előadásban László Sándor vajdasági színész, rendező vette át.

Két nappal később, június 4-én a bákói Gala Star fesztiválon közönségdíjjal jutalmazott 7/7 mozgásszínházi előadás lesz látható Sepsiszentgyörgyön. Baczó Tünde táncos-koreográfus és csapatának előadása Shakespeare híres monológja, a Színház az egész világ… után készült egyetemes nőtörténet. Szerepekről, elvárásokról, megfelelésről és önmagunkról.

A hónapban még két vendégszereplésre kapott meghívást a temesvári magyar színház csapata. Június 9-én a montenegrói Cetinjében a Gardéniával, 21-én pedig a már hagyományossá vált Kisvárdai fesztiválon lép fel a Futótűz című előadásával.