Én és a kisöcsém operett a Csíki Játékszín műsorán

Én és a kisöcsém operett a Csíki Játékszín műsorán

Január 6 – 10. között 5 alkalommal lesz látható Eisemann Mihály és Szilágyi László Én és a kisöcsém című operettje a Csíki Játékszínben. Az előadás rendezőjeKányádi Szilárd.

Január 6-án, szerdán a Don Juan 2-es bérleteseket, január 7-én, csütörtökön a Tiborc 1-es bérleteseket, január 8-án, pénteken a Bánk bán 1-es bérleteseket, január 9-én, szombaton a Bánk bán 2-es bérleteseket és január 10-én, vasárnap a Tiborc 2-es bérleteseket várja a színház. Minden alkalommal 19 órai kezdéssel tekinthető meg az előadás.

Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Kelemen Félix, a Zabakol tápszergyár igazgatója egy jó üzlet reményében Willy Andersenhez, a dán milliomoshoz adná a lányát. Megérkezik azonban a tavasz és teljesen összekuszál mindent. Legfőképp Kelemen Kató kisasszony érzelmeiben okoz zűrzavart, aki ebben az évszakban mindig felpezsdül, és esze ágában sincs a papa kívánságának eleget tenni.  Minden szál egy velencei buszos kiránduláshoz vezet, ami úgy tűnik, fontos változásokkal kecsegtet.

Hiszen mindenki szerelemes akar lenni, és mindenki szerelmes is lesz valakibe, aki meglehet, nem is az, akinek mondja magát. De vajon mennyi füllentés és bájos cselszövés szükséges ahhoz, hogy lehulljon a lepel? Milyen út vezet a boldog házassághoz, és vajon ki hordja a nadrágot?

Az Én és a kisöcsém olyan zenés társasutazásra invitálja a nézőt, amely során mindez kiderülhet. Na meg az is, hogy elsikkasztható-e a tavasz, ha a szerelem már közbeszólt?

Az előadást játsszák: TÓTH JESS, SZABÓ ENIKŐ, BILIBÓK ATTILA, KOSZTÁNDI ZSOLT, LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ, BENDE SÁNDOR, PUSKÁS LÁSZLÓ, ZSIGMOND ÉVA BEÁTA; a szöveget átdolgozta: LŐRINCZY ATTILA; zenekar: BENE ZOLTÁN, BENEDEK SZILAMÉR, BOLDIZSÁR SZABOLCS, HOMPOTH ARTHUR NORBERT, JÁNOS LÁSZLÓ, RÁDUJ GÁBOR; zenei vezető: BENE ZOLTÁN; díszlet- és jelmeztervező: BAKCSI KATA; koreográfus: GYÖRFI CSABA.

Jegyek a fennmaradó helyek függvényében válthatók előadás előtt egy órával a helyszínen.

Az előadás Szilágyi László jogutódjainak képviseletében a Proscenium Szerzői Ügynökség engedélyével jött létre.

A Csíki Játékszín közleménye