Elveszett levél – bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

Elveszett levél – bemutató a Tomcsa Sándor Színházban

A román drámaírás egyik legünnepeltebb és legtöbbet játszott alkotója, I. L. Caragiale komédiájával búcsúztatja az óévet a Tomcsa Sándor Színház. A produkció bemutatójára 2019. december 19-én, csütörtökön este 7 órától kerül sor, érvényes a Tomcsa Sándor bemutató bérlet. A bemutató alkalmával a kisgyermekes családokra is gondolt a színház, hiszen gyermekfelügyeletet biztosít a gondatlan szórakozásért.  Ezt követően december 20-án, pénteken, lehet megtekinteni, ugyancsak este 7 órától, melyre a Nyírő József bérlet érvényes. A szilveszteri ünnepi előadásra december 31-én, 18 órától kerül sor.

Az elnökválasztásokat érintő évadban különös aktualitással bíró Elveszett levél Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója rendezésében kerül bemutatásra.

A román drámaírás talán legnépszerűbb, I.L. Caragiale Az elveszett levél című darabjának fordításait átdolgoztuk, hogy a korrupció és az érdekemberek a legjobb színben tűnhessenek fel. A valóságunk ihlette, de konkrétan senkire nem mutogatunk újjal. Mert végül is a miénk a felelősség, hogy kivel engedjük képviseltetni magunkat a közéletben. Ebben a zenés (!) vígjátékban (?) kisember és nagyember, román és magyar, nő és férfi, politikus és (nem) politizáló választópolgár egyszerre van színpadon, és a legszimpatikusabb énjüket mutatják. – vallja Győrfi Kata, az előadás dramaturgja.

A magával ragadó szórakozást ígérő produkció világának megteremtése Szőke Zsuzsi m.v. munkája.  A színház művészei közül Tóth Árpád, Szűcs-Olcsváry Gellért, Barabás Árpád, Bekő Fóri Zenkő, Jakab Tamás, Esti Norbert, László Kata, Mezei Gabriella, Pál-Varga Márta, Dunkler Róbert, P. Fincziski Andrea,  Kőmíves Boróka, Nagy Xénia-Abigél, Pál Attila, Pásztor Márk, Bartha Lóránd játszik az előadásban.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.