Előadások, próbakezdés és vendégjáték a Tomcsa Sándor Színházban

Előadások, próbakezdés és vendégjáték a Tomcsa Sándor Színházban

Hétfőn elkezdődtek a Tomcsa Sándor Színház új produkciójának próbái. Friedrich Schiller Haramiák c. drámája nyomán készülő előadást jövő évadban mutatja majd be a társulat, Florin Vidamski rendezésében.

Május 25-én kedden és 26-án szerdán  kocsmaszínházi előadással várja a színház a nézőit a Zújgé-be, rossz idő esetén a színház előterében. Elise Wilk kortárs drámaíró a romániai fiatalok problémáit élesen átvilágító drámája A zöld macska, mindkét alkalommal 20 órától lesz látható. Az ingyenes előadásra csak előzetes helyfoglalással tudnak helyet biztosítani. Helyet foglalni a színház jegypénztárában lehet.

Május 27-én, csütörtökön és 28-án pénteken, két alkalommal is látható a héten a Vihar c. előadás, este 19 órától, Botos Bálint rendezésében. Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij műve igencsak aktuális kérdéseket feszeget. Mihez kezdünk, ha egy minket, vagy a családunkat fenyegető veszéllyel kell szembenéznünk? A bezártságot, a megaláztatások sorát vajon mennyire és milyen mértékben bírjuk? Mi segíthet ennek túlélésében: az ábrándozás, a hit? Szerelem nélkül lehet vagy érdemes élni? Milyen viszonyunk van a tudományhoz? Az előadás interaktív műsorfüzete, itt tekinthető meg:

https://www.sutori.com/story/margo–8a7iSHXQ9nV6ZzJajCxaQaKD

Május 30-án, vasárnap a Nagyvárad Táncegyüttes vendégszerepel Székelyudvarhelyen. A Tomcsa Sándor Színház vendégeként az együttes a Katonaének című produkciójával lép színpadra. A Bartók Béla és Kodály Zoltán nagyszabású katonadal-gyűjtéséből inspirálódó  a háborúk veszteségein felülemelkedő örök emberi kitartást megidéző előadás este 19 órától lesz látható.

Az előadásokat, csökkentett nézőtérrel tudjuk játszani, ezért kizárólagosan csak előzetes helyfoglalással tudunk jegyet és helyet biztosítani. Jegyek személyesen válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131