Előadások hetente kétszer a Puck Bábszínházban

Előadások hetente kétszer a Puck Bábszínházban

Októberben nem csak szombaton, hanem szerda délutánonként is bábelőadás látható a Puck Bábszínházban. Az előadásokat egységes, 10 lejes áron lehet megtekinteni.

A kolozsvári bábszínház magyar tagozata októberben megduplázza az előadásait, így hetente kétszer láthatnak bábelőadást az érdeklődők. A szerdai előadások 18:00 órától kezdődnek és a hétvégi árak helyett egységes, 10 lejes áron lehet őket megtekinteni.

Október hatodikán, szerdán, 18:00 órától a Ha én lennék Mátyás király… című előadás látható. Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték. Az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk-halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától –; megtudjuk, miből van legtöbb a világon; megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik; és végül, a gyerekek segítségével, elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Az előadász Urmánczi Jenő rendezte, báb- és díszlettervező: Liviu Bora, zene és dalszöveg: Csokán Raul, Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, előadják: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs. Ajánlott korosztály: 4 év.

A következő biztonsági előírások vonatkoznak az előadás teljes idejére: https://teatrulpuck.ro/biztonsagi-eloirasok/

Továbbá, a szerdai és szombati előadásokra is lehetséges előzetesen helyet foglalni a https://puckpuppettheatre.eventbrite.com/ címen. A lefoglalt jegyeket előadáskezdés előtt a bábszínház pénztárában van lehetőség kiváltani. Azok a foglalások, amelyeket kezdés előtt legkésőbb 15 perccel nem váltanak ki, érvényüket vesztik.