Előadások a Szigligeti Színházban

Előadások a Szigligeti Színházban

Április 18-24 között több műfaj kedvelőinek is kedvez a Szigligeti Színház: a gyermek- és ifjúsági előadások mellett táncoratóriummal, vígjátékokkal és egy különleges operaelőadással várja a nézőket a Szigligeti Színház

Az Iskola Másképp hétre készülve április 18-án két alkalommal, 9:30-tól és 11:30-tól is műsorra tűzik a Lilliput Társulat Négyszögletű Kerek Erdő című előadását, április 19-én 10 órától pedig a Szigligeti Társulat Leánder és Lenszirom című varázsmeséjét láthatják az érdeklődők.

Április 19-én, 19 órától, a Festum Varadinum rendezvénysorozat programjaként vendégszerepel a Szigligeti Színház nagyszínpadán a Bocsárdi László-által rendezett Vízkereszt, vagy amire vágytok. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Shakespeare-komédiája a budapesti fesztiválszereplés előtt érkezik  Nagyváradra.

Április 20-án, 19 órától a Chongqing Chuanju Operaház mutatja be Li Yaxian című tradicionális szecsuáni operáját. Az előadásban tizenöt színész-énekes, valamint húsz zenész is közreműködik, köztük Shen Tiemei világhírű kínai operaénekesnő is.

Április 22-én és 23-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata hozza el Caragiale Az elveszett levél című komédiáját. A pénteken 19 órától kezdődő előadásra a Szigligeti-bérleteket, a szombaton 19 órától kezdődőre pedig a Halasi Gyula-bérleteket is érvényesíthetik az érdeklődők.

Április 24-én második alkalommal láthatja a közönség a Nagyvárad Táncegyüttes nagyszabású produkcióját, a Stabat Mater című táncoratóriumot. A Festum Varadinum záróakkordjaként műsorra tűzött mozgásszínházi előadás különlegessége, hogy a Rossini zenéjére komponált koreográfiát a budapesti Közép-Európa Táncszínház művészeivel együttműködésben készítették el a váradi táncosok.

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.