Előadások a Puck Bábszínházban

Előadások a Puck Bábszínházban

Továbbra is hetente két magyar, illetve két román előadás látható a kolozsvári bábszínházban. Szerdán, szeptember 30-án az Én vagyok Pinokkió, 18:00 órától, szombaton, október 3-án A tornyocska, 11:00 és 12:30-tól. A román társulat előadásait csütörtökön, október 1-jén, 18:00, valamint vasárnap, október 4-én, 11:00 órától lehet megtekinteni.

Szeptember 30-án az Én vagyok Pinokkió-t láthatják 18:00 órás kezdettel azok, akik lemaradtak volna róla szombaton. „Az előadás egy mai változata a Pinokkiónak. Ha szétnézünk, száz és ezer Pinokkió vesz bennünket körül: minden gyermeknek van egy kezdeti útszakasza, de talán több is, egymással összefonódó utak, mindig újabb és újabb életkort kell elérni és azt meghaladni. Ez az a történet, amit szerettem volna visszaadni, amely szorosan kötődik ahhoz a gyermekhez, akit a mai társadalomban látunk.” − magyarázza Călin Mocanu rendező.

Előadják: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Bondár Tibor, Giriti Réka, Domokos Szabolcs, Erdei Emese.

A hétköznapi előadásokra a jegyek gyerekeknek 7 lejbe, nyugdíjasoknak 14 lejbe, felnőtteknek 28 lejbe kerülnek. A bérletek hét közben is érvényesek.

Szintén 18:00 órától látható csütörtökön, október 1-jén, a román társulat előadása, A száműzött farkas (Lupul interzis), amelyre főleg az öt éves korosztályt várják.

Szombaton, október 3-án, A tornyocska látható 11:00, valamint 12:30-tól. A Jakab Ildikó által rendezett előadás a legfiatalabb nézők számára készült, a 2-4 éves korosztályt célozza meg. Célja a színészek és a gyerekek közötti interakció megteremtése játékok, valamint dalok által. A történet a kisállatok bátorságáról szól, a Süni, a Kakas, a Béka és az Egérke megvédik otthonukat, a tornyocskát, a veszedelmes Rókától, Farkastól valamint Medvétől.

Előadják: Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Bondár Tibor, Kötő Áron.

Vasárnap, október 4-én 11:00 órától a román társulat előadása látható, az Apolodor könyve (Cartea cu Apolodor). Az előadás rendezője Mona Marian, az ajánlott korhatár három év.

Jegyeket változatlanul a bábszínház pénztárában lehet vásárolni, előadáskezdés előtt fél órával. A bejáratnál kézfertőtlenítés, valamint lázmérés lesz, a maszk használata az előadás teljes időtartama alatt kötelező.

Forrás: Puck Bábszínház