Előadás a jóságról – a Tomcsa Sándor Színház vendége a kézdivásárhelyi társulat

A színház közleménye:

Vendégelőadásra hívja közönségét a Tomcsa Sándor Színház – február 5-én (kedd), este 7 órától a Kézdivásárhelyi Városi Színház  Molnár Ferenc  A jó tündér című előadását mutatja be.

A Kolcsár József rendezte produkció nem a rekeszizmokat próbára tevő harsány vígjáték lesz, inkább könnyed, játékos lélekmelegítés. Előadás a jóságról, a szeretetről, az önzetlenségről; azokról az értékekről, melyek rohanó világunkban szertefoszlóban vannak, de amelyek nélkül megszűnnénk embernek lenni.

A történet egy nős férfi és egy férjes asszony titkos találkozásával kezdődik, akikről csakhamar kiderül, hogy gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt, de együttlétüket állandóan megzavarja egy szemtelen pincér és végül egészen elrontja egy kissé ittas, tapintatlan államtitkár. Mint utóbb kiderül, bizonyos szempontból ők is fontos szereplői a szóban forgó szerelmi történetnek, sőt, egészen véletlenül egy „erkölcsi alapokon álló” ügyvéd és az ő hűséges irodavezetője is érintett lesz a dologban. Mindnyájan gyanútlanok mindaddig, amíg életüket gyökerestül fel nem fordítja a jó tündér…

Molnár Ferenc jó tündére nem mindenható, mindentudó mesebeli lény, hanem tudatlan, tapasztalatlan, néha komikus, tévedést tévedésre halmozó mélyen emberi teremtmény, aki a körülötte állók életét teljesen összezavarja, de akinek legfontosabb tulajdonságai az önzetlenség és a jó szándék. Érdekorientált világunkban – ahol az általános példa szerint mindennél fontosabb vezérlő elv az egyéni érvényesülés – mi vajon tudnánk-e jó tündérek lenni?

A vígjátékot szabadelőadásban játssza a Kézdivásárhelyi Városi Színház.

A jegyek ára 15 lej a diákok és a nyugdíjasok részére, valamint 20 lej felnőttek részére. Az előadásra a Tomcsa Sándor színház egyetlen bérlete sem érvényes.

Helyfoglalás személyesen a jegypénztárnál hétköznapokon 11-14 óra között, telefonon a 0266-212131-es számon, illetve emailen a kozonsegszervezo@szinhaz.ro címen.