Elkezdődtek Az elveszett levél próbái a Tomcsa Sándor Színházban

Elkezdődtek Az elveszett levél próbái a Tomcsa Sándor Színházban

A román drámaírás egyik legünnepeltebb és legtöbbet játszott alkotója, I.L.Caragiale komédiájával búcsúztatja az óévet a Tomcsa Sándor Színház. Az elnökválasztásokat érintő évadban különös aktualitással bíró Az elveszett levél Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója rendezésében kerül bemutatásra; jellegzetes humorát már ismerheti a helyi közönség, a 2017-ben a Figura Stúdiószínház által bérletben játszott Zűrzavaros éccakából.

Az elveszett levél I.L. Caragiale legnépszerűbb darabja, ami szól hatalomról, játszmákról, szerelemről, de mindenképp rólunk, emberekről. Tipătescu és Zoé viszonya politikai tőkévé alakul, amikor a szerelmes levelük az újságíró Cațavencu kezébe kerül.

Albu István rendező lényegretörő értelmezése rámutat a szereplőkkel való hasonlóságainkra és a mindennapi társadalmi dinamikák szervező erőire. A produkciót a közönség először 2019. december 19-én, csütörtökön tekintheti meg. Ezt követően a szilveszteri ünnepi előadás előtt december 20-án, pénteken.  Az előadás dramaturgja Győrfi Kata.

A magával ragadó szórakozást ígérő produkció világának megteremtése Szőke Zsuzsi m.v. munkája. A színház művészei közül Tóth Árpád, Szűcs- Olcsváry Gellért, Barabás Árpád, Bekő- Fóri Zenkő, Jakab Tamás, Esti Norbert, László Kata, Mezei Gabriella, Pál-Varga Márta, Dunkler Róbert,  P. Fincziski Andrea Kőmíves Boróka, Nagy Xénia-Abigél, Pál Attila, Pásztor Márk játszik az előadásban.