Elkezdődtek a szilveszteri bemutató próbái Nagyváradon

Elkezdődtek a szilveszteri bemutató próbái Nagyváradon

November 22-én, hétfőn vette kezdetét a nagyváradi Szigligeti Színház szilveszteri bemutatójának próbafolyamata: Huszka Jenő Gül Baba című operettjét Forgács Péter viszi színre a Szigligeti Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes művészeinek közreműködésével, valamint Hermann Szabolcs zenei vezetésével.

A 2021/2022-es évad szilveszteri bemutatója legendás időbe és térbe repíti a közönséget – a török hódoltság korába. A magyar ifjú, Gábor diák leszakít egy rózsát Gül Baba kertjéből, hogy azt kiszemeltjének, Leilának adhassa. Nem tudja azonban, hogy a rózsalopást szigorú törvények büntetik, ráadásul szerelme a nagyhatalmú vallási vezető leánya. A végén persze, minden akadály ellenére, győzedelmeskedik a szerelem. Az előadásban olyan slágerré vált dalok csendülnek majd fel, mint az Ott túl a rácson vagy a Darumadár fenn az égen. Az előadás főszerepeiben Kardos M. Róbert (Gül Baba), Sebestyén Hunor (Gábor diák) és Kocsis Anna (Leila) lesznek láthatók.

Az élő zenei kísérettel előadott produkcióra jegyek december közepétől, a szabad helyek és a járványügyi szabályozások függvényében lesznek kaphatók. A jegyértékesítés indításáról a színház valós időben tájékoztatja majd közönségét a sajtóban, a www.szigligeti.ro honlapon, illetve a közösségi médiában egyaránt.