Elkezdődtek a Hazudj inkább, kedvesem! próbái Tomcsa Sándor Színházban

Elkezdődtek a Hazudj inkább, kedvesem! próbái Tomcsa Sándor Színházban

Zajlik az évad utolsó próbafolyamata – a Tomcsa Sándor Színházban Suba Salamon László rendezi Alfonso Paso komédiáját, a Hazudj inkább, kedvesem!-et.

Suba László leginkább Magyarországon alkotott, többek között a Szegedi Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban, a Szkénében és több másik teátrumban. A rendezőnek ez nem az első határon túli munkája, hiszen korábban Konstancán is rendezett.

A darab madridi miliőjének megteremtésén Kubanek László díszlettervező és Bíró Boglárka jelmeztervező dolgozik. Mindketten visszatérő alkotóként vannak jelen a színházban: Kubanek László az egy Lakodalom és a Pletyka díszletének, Bíró Boglárka pedig többek között a Mirandolina és a Csicser jelmezének megalkotója.

Bár az előadás próbafolyamata már  elkezdődött, a Hazudj inkább, kedvesem! c. komédia bemutatójára jövő évadban számíthatnak a nézők.

„Ki gondolta volna, hogy Madrid macsójai akkor is matadorok, ha különben kettős könyvelők, vagy, hogy a spanyol hölgyeknek unalmukban még inkább felpörög az amúgy is kasztanyettaként forgó nyelvük? Nos, ez az előadás éppen egy ilyen Madridot ábrázol, amelyben két temperamentum feszül egymásnak: a nyugati jólneveltség és a déli forróvérűség. Ebben a világban a hazugság a mindennap kenyere, csakhogy a szalon falain túl fegyverrel szövik tovább az útnak indított hazugságokat. Végül a több szálon futó hazugság egyetlen igazsággá áll össze, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez bármire is megoldást jelent.”  – Bereczki Ágota, dramaturg