Elkezdődtek az Én így látom – Tompa Miklós mesél c. előadás próbai

Elkezdődtek az Én így látom – Tompa Miklós mesél c. előadás próbai

A közelgő 2024/2025-ös ünnepi évadban a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház saját alapító-rendezője előtt tiszteleg: október másodikán kezdetét vette a Tompa Miklós Társulat Én így látom – Tompa Miklós mesél című előadásának próbafolyamata.

A társulat a következő évadban ünnepli megalapításának 80. évfordulóját. A 2023 decemberében műsorra kerülő új produkció a jubileumi rendezvénysorozat nyitányaként értelmezhető, melynek keretében az intézmény névadójára, valamint a marosvásárhelyi Székely Színház egykori vezetőjére emlékezik. 

A Bérczes László Székely körvasút című művéből készülő produkció kortörténeti dokumentum, hiszen az 1945-1946. évi színházalapítás történetét, valamint a marosvásárhelyi és székelyföldi színházkultúra nagyrealista vonulatát is meghatározó alkotó életútjának fontos állomásait dolgozza fel dramatikus formában.

Az UNITER-díjas László Csaba alakítja a múltba visszarévedő színházrendezőt, az előadás szövegkönyvét pedig a 2022-ben Kortárs Magyar Dráma-díjjal kitüntetett Barabás Olga készítette, aki az előadás rendezője is.