Elhunyt Tompa Klára

Elhunyt Tompa Klára

Tompa Klára
(1973-2022)

Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem saját halottjának tekinti, emlékét kegyelettel őrzi az égi társulat közösségében.

Tompa Klára, 1973. november 10-én született, Marosvásárhelyt. 1994-1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól napjainkig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt. Szintén 1998-tól számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, szakterülete volt a színėszmesterség, improvizáció és zenés színészmesterség tantárgyak oktatása. Rövid pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma, kvalitásai méltán rangsorolják az érdemes művészek közé.

Ezúton részvéttel fordulunk Klára gyászoló családjához is, őszinte részvéttel és támogatással osztozunk gyászukban.

Emléke legyen áldott!

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház  és a
Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közössége

Virraszt a színház és az egyetem

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem saját halottjának tekinti Tompa Klára színésznőt, egyetemi tanárt. A két intézmény közösen szervez virrasztót, 2022. október 27., csütörtök 20:00 órai kezdettel a színház előcsarnokában. Szeretettel várjuk mindazokat, akik ismerték, tisztelték Klárit, és szeretnék kegyeletüket személyesen is leróni, ezt október 28., péntek 11:00 óráig tehetik meg. 

Halottunk temetésére 2022. október 29-én, szombaton 13 órai kezdettel kerül sor a marosvásárhelyi református temetőben.