Éjszaka a Szigligeti Színházban

Éjszaka a Szigligeti Színházban

Kortárs dráma, nyílt próba, felolvasószínház, workshop és táncház: október 7-én színes programkínálattal vár minden érdeklődőt az Éjszaka a színházban programsorozat, amelynek eseményein a Szigligeti Színház mindhárom társulata bemutatkozik.

Az esemény 17 órától az erkély előcsarnokban a Daraboló kortárs felolvasószínházi sorozat soron következő előadása nyitja: a Szigligeti Társulat, valamint a Lilliput Társulat művészei, az iskolaprogram diákjaival közösen Körmöczi-Kriván Péter Kapufa és öngól című drámáját adják elő. A szöveg nemrég nyerte el székelyudvarhelyi és nagyváradi színházak által hirdetett drámapályázat debüt-díját.

19 órától a 2016/2017-es évad első nagyszínpadi bemutatójába nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Joël Pommerat, a kortárs európai színjátszás egyik legsokoldalúbb alkotója által írt Az én kis hűtőkamrám című darabot Theodor Cristian Popescu rendezi.

A Lilliput Társulat Barcsa Dániel erdélyi pajzán népmese-gyűjteményéből válogat az alkalomra: 20:30-tól a színház páholyelőcsarnokában Esti mese felnőtteknek címmel felolvasószínházi estre várnak mindenkit.

21:30-tól a Várad Kulturális Folyóirattal által elindított Élő Várad színházi workshopjának performánszára kerül sor a Szigligeti Stúdió fekete termében. A pályakezdő váradi szerzők által írt szövegeket Tasnádi-Sáhy Péter szerkesztő és rendezőhallgató vezetésével négy váradi illetőségű kolozsvári színészhallgató dolgozza fel egy rendhagyó előadás keretében. A workshop témája: az átmenet.

Az esemény zárásaképen 22 órától táncházba vár mindenkit a Nagyvárad Táncegyüttes. A táncház helyszíne a Szigligeti Stúdió fehér terme.

Az Éjszaka a színházban programjaira a belépés ingyenes. Az esemény napján a színházi jegypénztár 22 óráig tart nyitva.