Egyéni előadást mutat be Szilágyi Míra

Egyéni előadást mutat be Szilágyi Míra

A Figura Stúdió Színház nemrég megnyílt új stúdiótermében, az Öntödében mutatja be egyéni előadását Szilágyi Míra Veszélyes kanyar címmel. A költözés és a játéktér hiánya miatt majdnem egy évig tartó próbafolyamat eredményét láthatják a nézők a március 31-i bemutatón, illetve április 6-án este hét órai kezdettel.

Hat év leforgása alatt ez az ötödik egyéni kezdeményezés a figurás színészek körében az Egyetlen, a Drognapló, a Persze és a B.O.R. után; az előadás rendezője, Faragó Zénó szintén a társulat tagja, akinek ez a harmadik rendezői munkája. A Veszélyes kanyar című produkció kiindulási pontját Tankó Erika egyetemi munkája adta; alapjául Ernyei Béla: Curva pericolosa című kötete és Havas Henrik riportgyűjteménye szolgált, amellyel Keresztes Franciska dolgozott dramaturgként. Az előadás nem dokumentarista feltárás, sokkal inkább egy fiktív női karakter élethelyzetét mutatja be, kiragadva a kötetekből néhány motívumot. Szilágyi Míra érdekes próbafolyamatot tudhat maga mögött, felfedezésként élte meg a próbákat.

Az alkotói munka során szem előtt tartották, hogy ellensúlyozzák a történetet, így mind a mozgás-, mind pedig a zenei világ egyfajta lágyító tényezőként egészíti ki a hangulatot, figyelve arra, hogy egyik se illusztrálja a történéseket. Bezsán Noémi koreográfus szerette volna, ha a testi eszköztárral is leképződik, amin keresztül ment az előadás karaktere; szerinte az eleinte bizonytalan Míra teljesen feloldódott színpadi mozgás tekintetében. A Figurához gyakran visszatérő gyergyói alkotó, Ferenczi Zoltán zeneszerzőként dolgozott az előadásban; nehézségként az aranyközépút megtalálását hangsúlyozta; elképzelése szerint fontos, hogy a zene ne nyomja el a színpadon látottakat, viszont elég erős legyen ahhoz, hogy hiányozzon a csendesebb jeleneteknél. Az alkotócsapatot Huszár Kató erősítette jelmeztervezőként.

A bemutatóra, valamint az április 6-i előadásra az Öntöde előterében újranyílt jegypénztárban vagy online a www.biletmaster.ro oldalon válthatnak jegyet az érdeklődők, további információk és helyfoglalás a 0752-227.011-es telefonszámon.