Egy őrült naplója a Spectrum Színház műsorán

Egy őrült naplója a Spectrum Színház műsorán

Szeptember 15-én és 19-én  19 órától tűzte műsorára  a B. Fülöp Erzsébet rendezte Egy örült naplója című előadását a Septrum Színház.

Az orosz klasszikus művében az irodai hivatalnok, Popriscsin sorsán keresztül szembesülhetünk azzal, milyen is, amikor az emberi elme megbomlik.

Gogol az orosz irodalom klasszikusa, az orosz széppróza és drámairodalom egyik legnagyobb hatású alakja. Az „Egy őrült naplója” egy kishivatalnok tudathasadásos állapotának mesteri ábrázolása. Hőse, Popriscsin a „normális” világból kilépve a betegségbe, a téveszmék fantázia szülte birodalmába menekül, ahol összekeveredik képzelt és való. Az orosz klasszikus művében nüánsznyi részletekként, fokozatosan mutatja be, hogyan bomlik meg egy hivatalnok elméje, ha semmibe veszik.

Gogol művében Popriscsin sorsán keresztül szembesülhetünk alapvető kérdésekkel: Van-e különbség a mindennapi valóságunk és az illúzió között? Összeegyeztethető-e a társadalmi kötöttségünk és a civil életterünk?  Van-e kiút a társadalmi megalázottságból? Mi az őrültség és mi a normalitás? Őrült-e a világ, vagy mi nem vagyunk normálisak? És egyáltalán jelent-e számunkra valamit ma ez a történet?

 

Rendezte:  B.Fülöp Erzsébet

Előadja: Kovács Károly

Koreográfia: Tőkés Imola

Zene: B. Szabó Zsolt

Jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon, vagy helyszínen minden munkanapon 10 és 12 óra között, illetve az előadás kezdete előtt.

Telefonos helyfoglalás 0744-301.875-ös telefonszámon lehetséges, naponta 10 és 12 óra között.