Egy nő, hét szerep – Mozgásszínházi bemutató Temesváron

Egy nő, hét szerep – Mozgásszínházi bemutató Temesváron

 

Április utolsó napján kivételes mozgásszínházi bemutatóra kerül sor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében. A 7/7 Baczó Tünde egyéni előadása, egy jól ismert Shakespeare idézetből inspirálódott egyetemes nő-történet. Szerepekről, elvárásokról, nőkről és a Nőről szóló előadás.

Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő…, mondja Jaques Shakespeare Ahogy tetszik című drámájában. És valóban… Szerepek vannak. Szerepek, amelyeket mi írunk magunkra, szerepek, amik a társadalom állandóan változó elvárásaiból fakadnak, szerepek, amelyeket mások aggatnak ránk és szerepek, amelyek mindezeken túlmutatnak. És hol vagyunk mindeközben mi? Lehet-e egyáltalán beszélni valakiről a szerepei nélkül?

Baczó Tünde táncos, koreográfus ezt a jelenséget és ezt az életérzést kutatja. Hét szerep egyetlen nő-történetre írva. Személyes tapasztalatok, melyek az alkotócsoport előadásában egyetemessé válnak.

A 7/7 című előadás nem illusztrálni akar, csak mesél. Mozgással, gesztussal, képpel, zenével próbálja végigjárni az emberi élet hét lépcsőfokát. Kipróbálni és felpróbálni minden szerepet, gyereknek, diáknak, szerelmesnek, munkásnak, anyának, bölcsnek és öregnek lenni.

Baczó Tünde finom mozgásvilágát Balázs Klára video projekciói, Albert Alpár díszlete, Simona Donici dramaturgi munkája és Cári Tibor UNITER-díjas zeneszerző zenéje gazdagítja és segíti, hogy az előadás végére a csapat kivételes munkájából egy valóban saját és valóban örök és egyetemes történet születhessen. Mindannyiunkról.

A bemutatóra április 30-án este 7 órától kerül sor a színház Stúdió termében.