Egy név. Grzegorz Jarzyna - A Liviu Rebreanu Társulat projektje

Egy név. Grzegorz Jarzyna – A Liviu Rebreanu Társulat projektje

Mi történne, ha a kortárs színház egyik legnagyobb művészével töltenénk el pár napot?

Hogy megértsük kereséseit, hallhassuk hogyan viszonyul eddigi munkájához, hogy elmesélje nekünk mi az, ami őt vezérli. Lássuk őt dolgozni. Eszmecserébe bocsátkozzunk vele.

Az EGY NÉV című esemény műhelyként biztosítja, hogy mindez megtörténhessen.

A díszmeghívott TR Warszawa – az egyik legfontosabb európai színház – művészeti igazgatója, Grzegorz Jarzyna rendező, akinek a nevével kiegészült a rendezvény elnevezése: EGY NÉV. GRZEGORZ JARZYNA

Augusztus 29. és szeptember 1. között a lengyel rendező, Ivan Estegneev orosz koreográfussal A test igazságát című műhelygykorlatára kerül sor, melyben a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház román és magyar társulatának színészei vesznek részt. Ezen kívül minden este sor kerül Jarzyna munkásságának egy-egy meghatározó előadásának vetítésére, melyek a művész alkotásának fő szakaszait mutatják be, a rendező debüt-előadásával a Trópusi őrülettel kezdve, melyet a Macbeth, illetve a Köztünk minden rendben előadások követnek. A G.E.N. című legfrissebb előadását Virtuális Valóságban követhetjük majd. A vetítéseket Grzegorz Jarzynával való nyilvános beszélgetések követik.

Roman Pawlowski dramaturg A jövő színháza – Grzegorz Jarzyna és TR Warszawa címen tart konferenciát, amelynek keretében Grzegorz Jarzyna művészi igazgatói mandátuma alatt a varsói színházban megrendezett előadásokból lehet vetített részleteket látni.

Az eseménysorozat egy nyilvános beszélgetéssel zárul Theodor Cristian Popescu, az esemény kezdeményezője, kurátora és Grzegorz  Jarzyna rendező között.

Az EGY NÉV. GRZEGORZ JARZYNA a Liviu Rebreanu Társulat projektje, művészeti igazgató: Nicu Mihoc.

Helyszín: a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház. Időpont: augusztus 29. – szeptember 1.

A teljes program és további információk: unnume.ro

A színművészeti egyetemek diákjai, profiltól függetlenül, a helyek függvényében szállást igényelhetnek a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem bentlakásában, illetve szakmai jegyekre jogosultak a programban felsorolt tevékenységekre.