Egy kupac kufli a Brighella Bábszínház műsorán

Egy kupac kufli a Brighella Bábszínház műsorán

Szeptember 26-án 10 órai kezdettel újabb bábelőadásra várja a kicsiket és nagyokat a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata. Az Egy kupac kufli című előadással most visszatér a bábtagozat az eredeti játszóhelyére, az Iparosotthonba, ahol a járványügyi előírások betartásával lesz megtekinthető a produkció – emiatt pedig az elfoglalható helyek száma némiképp korlátozott.

Dániel András rendkívül népszerű gyermekkönyveiből ismert kuflikat ez alkalommal is Nagy Anikó, Nagy Tamás, Bandura Tibor és Kófity Annamária keltik életre a Rumi László magyarországi bábszínházi alkotó által rendezett darabban. A zenés, vidám előadásban egyszerű és mókás történeteket láthat a közönség, és mindenikből tanulhat valamit: például azt, hogy mindenki más, de mindenki értékes vagy azt, hogy játszani jó, akárhány éves is legyen az ember… vagy éppen a kufli.

A Brighella Bábtagozattal kapcsolatos hír továbbá, hogy nemrég Nagybányán és Veszprémben is vendégszerepeltek. Nagybányán szeptember 12-én a Főtér Fesztivál programjában volt látható a Terülj, terülj asztalkám! című produkció, szeptember 19-én pedig Veszprémben két előadással is felléptek a bábszínészek. A XVII. Mesefesztivál közönsége az Egy kupac kufli és a Terülj, terülj asztalkám! című előadásokat láthatta.

A szombati bábelőadásra jegyet váltani az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában lehet minden hétköznap 10 és 17 óra között, szombaton 10 és 13 óra között, illetve a helyszínen.