Egerek a Puck színpadán

Egerek a Puck színpadán

Az egér, aki nem ismerte a félelmet című Grimm mese adaptációt nézheti meg a kolozsvári közönség 2018. február 17-én, szombaton 11 órától. A magyar tagozat egyik legújabb előadása 5 éven felülieknek ajánlott.

Az egerek társadalma nem sokban különbözik az emberekétől: ott is bátorságra van szükség a célok eléréséhez, viszont vakmerőnek lenni túl kockázatos. Mezei Cingár Elemér az előadás főszereplője nem ismeri a félelmet, emiatt számára éppen a félelem megtapasztalása lesz az a momentum, amikor személyisége fejlődik és felelősségteljes, érett személlyé válik.

Elemér merész kalandjait a „mindig éhes egérhas” mellett a szerelem motiválja. Cincinella királykisasszony pracliját csak a legbátrabb és legügyesebb érdemli meg.

A december 9-én bemutatott Grimm testvérek meséjét Demeter Ferencz dramatizálta és a bábszínház színésze Urmánczi Jenő rendezte. A bábokat, a díszletet és az előadás plakátját Tomos Tünde brassói képzőművész készítette. Az előadás zenéjét Domokos Előd fiatal zenész szerezte, a bábjátékban pedig a Puck Bábszínház három legfiatalabb bábszínésze játszik: Balogh Dorottya, László Réka, Domokos Szabolcs, illetve meghívott művészként alakít Takács Enikő, a Puck Bábszínház egykori színésze.

Jegyek válthatóak előadás előtt egy órával a bábszínház pénztáránál. Jegyfoglalás hétfőtől péntekig 9-16 óra között a következő telefonszámon: 0731837693. Továbbra is igényelhető a nagycsaládos jegy a Puck Bábszínház magyar tagozatának az előadásaira. Ennek lényege hogy a minimum három gyermeket kísérő szülők (maximum két nagykorú) ingyen tekinthetik meg az előadást.