Édes Anna vizsgaelőadás a BBTE Színház és Film Karán

Édes Anna vizsgaelőadás a BBTE Színház és Film Karán

A kolozsvári harmadéves színművészetisek első vizsgaelőadásukként Kosztolányi Dezső Édes Annáját tűzték műsorra.

Az októberben bemutatott előadást legközelebb november 11-én, 25-én pénteken este 19:00 órától játsszák. További előadások: november 13-án, és 20-án, vasárnap este szintén 19:00 órai kezdettel.

A belépés díjtalan, viszont helyfoglalás szükséges, amihez az előadás Facebook-eseményénél található linkre kell kattintani.

Helyszín: Kogălniceanu (Farkas) utca 4. szám, első emelet. A Magyar Színházi Intézet és Film Kar, Harag György Stúdióterme.

Sok-sok szeretettel vár minden érdeklődőt a lelkes csapat, erre a pezsgős, kaviáros ricsajra, ahol a jókedv kötelező!

A kollektív kín: a kiszolgáltatottság, a kollektív szenvedély: a pénz, és a kollektív hiányosság: az irgalom.

Az első világháború és a 133 napig tartó kommunista uralom bukása után Magyarország társadalma bizonytalanságban él. A változás folyamatának káoszában mindenki bizalmatlan, mihamarabb szeretne elfelejteni minden átélt szörnyűséget és újra normális életet élni. De mi az új normális? Vizyék a vörös terror elmúltával újból viselni kezdik az ékszereiket. Vizy Kornél az államtitkári kinevezésére vár, Vizy Angéla pedig végre egy rendes cselédlányra. Édes Anna megjelenése bizarr események sorozatát indítja be. A tragikus végkifejlet miértjére maga – az előadásban narrátorként megjelenő – szerző sem tudja biztosan a választ.

Bemutató dátuma: 2022. október 17. Rendező: Bélai Marcel. Dramaturg: Takács Réka. Színpadra alkalmazta: Bélai Marcel és Takács Réka. Látványtervező: Hatházi Rebeka. Technikus: Portik Zoltán. Zene: Sárosi Áron. Asszisztencia: Dimény Patrícia, Túrós Ágnes, Vizi Abigél.

Az előadás létrejöttének támogatói: a Csokonai Színház, a Csíki Játékszín, A Vadász Esélye, és nem utolsó sorban a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház.