Édes Anna háromszor a héten Csíkszeredában

Édes Anna háromszor a héten Csíkszeredában

A Csíki Játékszín október 28. és 30. között három alkalommal játssza Kosztolányi Dezső Édes Anna című regényének színpadi adaptációját, Lendvai Zoltán rendezésében. Október 28-án, kedden 17 órától a Csongor és Tünde bérleteseknek, október 29-én, szerdán 17 órától az Arlechino bérleteseknek és október 30-án, csütörtökön 17 órától a Romeo és Júlia bérleteseknek játssza a csíki társulat az előadást. A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani. Helyfoglalás: 0266 -314 472 / 0751 – 039 026.

100 éve tört ki az első világháború, melynek következményei élesen hatnak Kosztolányi szereplőire. A háború befejeztével, a forradalmi fellángolások után a társadalom megpróbál visszarendeződni régi hierarchiájába. Minden rendszerváltással együtt jár az eljövendő korszaktól való szorongás, de a rend és biztonság helyreállásának reménye is. Az emberek szenvedélyesebben vetik bele magukat mindennapjaikba, kétségbeesetten törekszenek arra, hogy újra fontossá tegyék életüket. Az 1920-as években élettelibb a zene, rövidebbek a ruhák, Budapest leggazdagabb és legelhanyagoltabb kerületei méterekre vannak egymástól, párhuzamos valóságok abszurd találkozásai jellemzik az új világot.

A vörös terror elől rejtőzködő Vízyék a Tanácsköztársaság bukása után fellélegezhetnek, sőt, a családfő komoly politikai karrier elé nézhet. A gyermekét gyászoló, megcsalt és elhanyagolt feleség kiutat keres feszültségeiből. Minden erejével új szolgálót akar találni, mígnem egy nap Anna megérkezik krisztinavárosi lakásukba.