Édes Anna a magyar dráma napján a Csíki Játékszínben

Édes Anna a magyar dráma napján a Csíki Játékszínben

A magyar dráma napján, szeptember 21-én, hétfőn 19 órai kezdettel az elmúlt évad  népszerű előadását, Kosztolányi Dezső Édes Annacímű regényének színpadi adaptációját tűzi műsorára ismét a Csíki Játékszín, Lendvai Zoltán rendezésében. A címszerepet játszó Czikó Juliánna alakítását a budapesti Városmajori Színházi Szemle zsűrije a legjobb női főszerepért járó díjjal illette a napokban.

Czikó Juliánna a díjátadó ünnepségen

 100 éve tört ki az első világháború, melynek következményei élesen hatnak Kosztolányi szereplőire. A háború befejeztével, a forradalmi fellángolások után a társadalom megpróbál visszarendeződni régi hierarchiájába. Minden rendszerváltással együtt jár az eljövendő korszaktól való szorongás, de a rend és biztonság helyreállásának reménye is. Az emberek szenvedélyesebben vetik bele magukat mindennapjaikba, kétségbeesetten törekszenek arra, hogy újra fontossá tegyék életüket. Az 1920-as években élettelibb a zene, rövidebbek a ruhák, Budapest leggazdagabb és legelhanyagoltabb kerületei méterekre vannak egymástól, párhuzamos valóságok abszurd találkozásai jellemzik az új világot. A vörös terror elől rejtőzködő Vízyék a Tanácsköztársaság bukása után fellélegezhetnek, sőt, a családfő komoly politikai karrier elé nézhet. A gyermekét gyászoló, megcsalt és elhanyagolt feleség kiutat keres feszültségeiből. Minden erejével új szolgálót akar találni, mígnem egy nap Anna megérkezik krisztinavárosi lakásukba.

Jegyek válthatók a színház jegypénztárában munkanapokon 10-13 valamint 17-19 óra között. Helyfoglalásra lehetőség van a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os telefonszámokon. Ugyanakkor ez alkalomból várják mindazokat, akik tavalyi bérletükkel elmulasztották megnézni az előadást.

KOSZTOLÁNYI DEZSŐ

ÉDES ANNA

regény a színpadon

szereplők: Édes Anna: CZIKÓ JULIÁNNA, Vízy Kornél: VERESS ALBERT, Vízyné, Angéla: BARTALIS GABRIELLA, Patikárius János: BENDE SÁNDOR, Narrátor: KERESZTES SZABOLCS, valamint több szerepben: BILIBÓK ATTILA, DÁLNOKY CSILLA, FEKETE BERNADETTA, LŐRINCZ ANDRÁS ERNŐ, MAJOROS ERIKA ROZÁLIA / BOKOR ANDREA, PAP TIBOR, PUSKÁS LÁSZLÓ, RÁDULY BEÁTA / SZABÓ ENIKŐ, VASS CSABA, ZSIGMOND ÉVA BEÁTA. Koreográfus: BÓBIS LÁSZLÓ, díszlet-jelmeztervező: SÁNTHA BORCSA, színpadra alkalmazta és rendezte: LENDVAI ZOLTÁN.