Dürrenmatt Fizikusai újra a Figura műsorán

Dürrenmatt Fizikusai újra a Figura műsorán

Január 9-én, kedden este 7 órától a Figuránál újra megtekinthető Albu István rendezésében Dürrenmatt Fizikusok című drámája. Az előadást 2015-ben mutatta be a gyergyószentmiklósi színház és nem tűzte műsorra közel két éve.

A darab helyszíne egy festői nyugalmú luxusklinika, egy magán elmegyógyintézet, ahol milliomosok pihenhetik ki a század fáradalmait. A klinika nyugalmát azonban váratlanul néhány bizarr gyilkosság kavarja fel. A klinika vendégei közül hárman régi bentlakónak számítanak. A személyzet is csak képzelt nevükön: Newtonként, Einsteinként és Möbiusként ismeri azt a három tudóst, akik valamilyen ismeretlen okból már évek óta az intézet lakói. Körülöttük fonódnak egy olyan furcsa bűnügy szálai, ami Dürrenmatt darabjának kiindulópontja lesz. Ebből a nyomozásból indul Dürrenmatt komédiája, s szövi helyzeteit egy olyan történetté, melynek középpontjában a XX. század egyik fontos kérdése: az egyén felelőssége áll.

Felelősek vagyunk-e a világért, ami cselekedeteink, korszakalkotó felfedezéseink nyomán folyamatosan változik köröttünk? Mit kezdjen az emberiség egy találmánnyal, ami egyszerre képes gyökeresen megváltoztatni a világot, miközben bárki számára lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal elpusztítsa azt? Felelős-e a tudós azért a tudásért, ami értelmének, gondolkodásának köszönhetően birtokába jut? – többek közett ezen kérdéseket veti fel a Figura előadása.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej.
Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

FRIEDRICH DÜRRENMATT

FIZIKUSOK

 

FORDÍTOTTA: UNGVÁRI TAMÁS

 

Játsszák:

BARTHA BORÓKA, BOROS MÁRIA, DÁVID PÉTER m. v., FARAGÓ ZÉNÓ, D. GULÁCSI ZSUZSANNA m. v., KOLOZSI BORSOS GÁBOR, MÁTHÉ ANNAMÁRIA, MOȘU NORBERT-LÁSZLÓ, TAMÁS BOGLÁR, VAJDA GYÖNGYVÉR

 

Rendező: ALBU ISTVÁN

Díszlettervező: TENKEI TIBOR

Jelmeztervező: BOCSKAI GYOPÁR

Munkatárs: TÖRÖK RÉKA

 

FIGURA STÚDIÓ SZÍNHÁZ – stúdióelőadás a nagyszínpadon