Drámafelolvasás és beszélgetés a magyar dráma napján a Szigligetiben

Drámafelolvasás és beszélgetés a magyar dráma napján a Szigligetiben

Felolvasószínházi eseményt és sajtóbeszélgetést szervez a Szigligeti Színház 2022. szeptember 21-én, a magyar dráma napján, 18 órától a színházban.


Az eseményen a Szigligeti Színház színművészei olvassák fel Mihály Zsombor A helyi című drámáját, amely a nagyváradi Szigligeti Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közösen meghirdetett, DráMÁzat elnevezésű drámaírói pályázatának Debüt kategóriájában ért el első helyezést 2021-ben. Mihály Zsombor Székelyudvarhelyen született, harmincöt éves. Egyetemi tanulmányait Kolozsváron végezte, újságírást és informatikát tanult. Jelenleg Budapesten él.


A darab a nyilvánosság erejének, valamint a sajtó, és elsősorban a helyi lapok helyzetének problémáját veti fel, és ez lesz a témája a felolvasást követő beszélgetésnek is, amelyre a nagyváradi és környéki sajtó képviselőit is meghívták. Hogyan találhat helyet magának a helyi sajtó az internet, a közösségi oldalak világában, hogyan maradhat releváns a közösség számára? Hogyan változott, alakult a jelentősége az elmúlt időszakban, és mit várhatunk a jövőben? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ közösen.


A beszélgetés moderátora Bozsódi-Nagy Orsolya, a Szigligeti Színház irodalmi titkára, a vita elindítója Szűcs László, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke, a beszélgetőpartnerek pedig a helyi újságírók lesznek. A felolvasásra és az azt követő beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk.