dráMA7 - harmadik nap

dráMA7 – harmadik nap

A dráMA7 – kortárs színházi találkozó harmadik napján ismét működésbe lép az első napon megkezdett rendezőelv: a múlt és a jelen, befejezett és az aktuális szembeállítása. A programokat látogatók a Bánk bán című nagytermi előadást tekinthetik meg, illetve a G.. Café-ban a Plazma 3 – Csodálatos vadállatok  felolvasó-színházi produkciót.

 A Plazma 3 a kortárs író, Garaczi László szövege alapján készült, sorozatban a harmadikként Tóth Árpád rendezésében. Kérdésfelvetésében a gyermeki nézőpont kap teret egy olyan témában, amelyet első ránézésre nem szánnánk gyermeki tekintetek elé, ám amint jobban megvizsgáljuk, rájövünk, hogy ez már nem választás kérdése. Azokban a – gyakran humorosan feltett – kérdésekben azonban, amelyeket ezen új fókuszon keresztül kapunk, nagyon sok a döntéslehetőség mutatkozik meg.

A döntés kényszere, a döntés lehetősége a témája a Katona Józseftől származó Bánk bánnak is, ami Urbán András rendezésében, az Újvidéki Színház társulatának előadásában a kortárs színházi találkozó kiemelt meghívottja. A klasszikus darab aktuálissá válik, ez hívja fel a figyelmet arra az öröknek mondható kérdésre, hogy egy szétesőben lévő társadalom, hazakép hogyan őrizheti meg az emberek integritását, hogyan képes megvédeni az egyént.

 A Bánk bán című előadásra 18.00 órától a Tomcsa Sándor Színház nagytermében kerül sor, az udvarhelyi színházkedvelők sorában már ismert Plazma 3 pedig 21.30-tól kezdődik a G. Café-ban.

 Jegyek és fesztiválbérlet elővételben a színház jegypénztárában személyesen vagy a 0266 212131-es telefonszámon. A pénztár a dráMA találkozó alatt naponta 10-14, illetve 15-19 óra között tart nyitva.