Double Bind vendégjátéka Kézdivásárhelyen

Double Bind vendégjátéka Kézdivásárhelyen

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulata 2017. november 18-án, szombaton, 19 órától vendégszerepel a kézdivásárhelyi Vigadóban Kincses Réka és Alina Nelega: DOUBLE BIND című színművével.

A DOUBLE BIND előadásban együtt szerepelnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu és Tompa Miklós Társulatának művészei. A nemzeti öntudatról és kisebbségről, nacionalizmusról és individualizmusról, európaiságról és helyi öntudatról szóló előadás román és magyar színészek, valamint Kincses Réka író, rendező és Alina Nelega drámaíró együttműködésében valósult meg.

„A Double Bind előadásban nyílt kártyákkal játszunk. Nem akarunk kibékülni, azt állítani, hogy kölcsönösen megértjük egymást, miközben saját magunkat sem értjük.” Így szól az előadás üzenete, ami az alkotók szemszögéből fogalmazza meg a premisszákat.

A szereposztás tagjai: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Alexandru-Andrei Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt, Cristian Iorga. Zene: Ada Milea. Szövegek fordítása: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry.

Román és magyar nyelven játszott, kölcsönösen feliratozott előadás.

A DOUBLE BIND című előadás vendégszerepelt a bukaresti Gala Hate Awards-on, a szebeni Astra Filmfesztivál nyitóelőadásaként, a székelyudvarhelyi Kortárs dráMA fesztiválon, Gyergyószentmiklóson és Kolozsváron.