DOUBLE BIND angol feliratozással Marosvásárhelyen

DOUBLE BIND angol feliratozással Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház DOUBLE BIND című produkciója újra szerepel az intézmény műsorán 2015. december 2-án, szerdán 19.30-tól a Kisteremben.

Azoknak a nézőknek, akik sem a román, sem a magyar nyelvet nem ismerik – egyetemi hallgatók, üzletemberek – ez alkalommal a színház angol nyelvű feliratozást is biztosít.

A DOUBLE BIND előadásban együtt szerepelnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának és a Tompa Miklós Társulatnak a művészei.

Az előadás, amely  nemzeti öntudatról és kisebbségről, nacionalizmusról és individualizmusról, európaiságról és helyi öntudatról szól, román és magyar színészek, valamint Kincses Réka író, rendező és Alina Nelega drámaíró együttműködésében valósul meg. A szereposztás tagjai: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Andrei Alexandru Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt, Cristian Iorga.

* * *

 

„A Double Bind előadás nem kívánja kozmetikázni a valóságot, ellenkezőleg: felszínre akarja emelni a démonokat, nyílt kártyákkal játszani, ki akarja mondani az igazat arról, hogy mit gondolnak és éreznek az emberek (románok és magyarok) egymásról Marosvásárhelyen.” (Monica Andronescu, www.yorick.ro)