DOUBLE BIND  a Kolozsvári Rádió koncerttermében

DOUBLE BIND a Kolozsvári Rádió koncerttermében

A Kolozsvári Rádió koncerttermében vendégszerepel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kincses Réka és Alina Nelega rendezésében bemutatott DOUBLE BIND című előadása.

A Liviu Rebreanu Társulat és a Tompa Miklós Társulat együttműködésében született  produkció premierje 2014. december 6-án volt.

Tizenegy színész – románok és magyarok – találkoznak a DOUBLE BIND darabban, és beszélnek az önazonosságról és a kisebbségről, a nacionalizmusról és individualizmusról, az európaiságról és a regionalizmusról. Tizenegy színész mutatja be a világot, úgy, ahogy látja, a többségtől a kisebbség felé tartva, és viszont.

A szereposztás: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Andrei Alexandru Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt, Cristian Iorga.

Zene: Ada Milea, fordítás: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry

Román és magyar nyelven játszott, kölcsönösen feliratozott előadás.

A Double Bind előadás Kolozsváron 2015. május 17-én, vasárnap 17.30 és 20.00 órától tekinthető meg a Kolozsvári Rádió koncerttermében.

Jegyek elővételben válthatók a biletmaster.ro, az előadás napján a helyszínen, jegyek foglalhatók a  spectator@teatrunational.ro.

A Double Bind előadás a marosvásárhelyi Ariel Színházzal együttműködésben valósult meg.