Dorian – kortárs táncelőadás vendégszerepel a kolozsvári színházban

Dorian – kortárs táncelőadás vendégszerepel a kolozsvári színházban

A bukaresti Control N Kulturális Egyesület előadása vendégszerepel november 7-én, kedden a kolozsvári színház stúdiójában. Az egyszemélyes kortárs táncelőadás két alkalommal, délután 5 valamint este 8 órától lesz megtekinthető. Az előadásra jegyek vásárolhatók hétköznap 10-14 óra között a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.

Az előadás kiindulópontja egy abszurd, ám erőteljes és megkerülhetetlen feltételezés: a világ vége 24 órán belül bekövetkezik. Pontban 8 órakor.  Dorian, a főszereplő (George Albert Costea) a hírekből értesül erről, és úgy dönt, az utolsó 24 óráját az otthonában, egyedül tölti el, ugyanúgy, ahogy az életét is éli. Az előadást kortárs tánc és multimédiás vetítések egymásmellettisége alkotja. A valódi, a nézők előtt létrejövő mozgások és vetített videók összjátékából ismerjük meg Dorian múltját és jelenét.

„Tánccal, videóval és zenével, ám egyetlen kimondott szó nélkül a Dorian mindenekelőtt a szavak története. Azoké a szavaké, amelyeket sosem mondunk ki, és amelyeknek, ha végre összegyűjtjük a bátorságot a kiejtésükhöz, már túl késő.” – nyilatkozta az előadásról Oana Răsuceanu rendező.