Díjjal tért haza a  temesvári társulat Újvidékről

Díjjal tért haza a temesvári társulat Újvidékről

Remek hírekkel indul a nyár a temesvári színházban! Bár az Alba Iulia utca 2 szám alatt a hivatalos évadzárót és az évad két utolsó stúdió előadását követően a munka egy időre befejeződött, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata a nyár folyamán több nemzetközi fesztivál keretén belül is bemutatkozik.

Június végén előbb a Kisvárdai Magyar Színházak Fesztiválján szerepelt sikerrel az Urbán András rendezte MAGYAR, majd az újvidéki INFANT látogatói ismerhették meg Kokan Mladenovic és a temesvári társulat legutóbbi együttműködésének eredményét.

A június 25 és július 1 között 44. alkalommal megrendezésre került INFANT Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztivál programjába évről évre olyan előadások kerülnek be, melyek mindegyike a formai, esztétikai vagy dramaturgiai újítások jegyében született. A Shakespeare 66. szonettjének újfajta értelmezése nyomán létrejött produkció egyetemes jelrendszerével, kiegyensúlyozottságával, komplexitásával és kimagasló színészi játékával nyűgözte le a fesztivál idei zsűrijét. A sikeres fesztiválszereplés elismeréseként, a július 1-i hivatalos eredményhirdetésen a temesvári társulat Shakespeare, Sonnet 66 című előadásának ítélték a legjobb előadásnak járó díjat.

A következő hetekben további fesztiválszereplések és vendégjátékok várnak a temesvári csapatra. Nyári turnésorozatukat Esztergomban folytatják, ahol június 7-én előbb a Puskás Zoltán rendezte Hair című musicallel, majd Kocsárdi Levente első stúdió rendezésével, A végjáték-kal lépnek színpadra június 8-án. Rövid pihenő után Gyulára indulnak tovább, ahol június 15-én a Shakespeare Fesztivál keretén belül kerül bemutatásra a frissen díjazott Shakespeare adaptációjuk. Ezt követően, néhány héttel később ismét visszatér a társulat Gyulára, ahol ezúttal a Hair című musicalre várják majd az érdeklődőket a gyulai Tószínpadhoz június 25 és 26-án.

Folytatva a Shakespeare fesztiválok sorát, augusztus elején a lengyelországi Gdansk városában megrendezésre kerülő Nemzetközi Shakespeare Fesztivál látogatói ismerkedhetnek meg Baczó Tünde táncos-koreográfus egyéni mozgáselőadásával, mely legutóbb York-ban került bemutatásra. A 7/7 Shakespeare egyik leghíresebb monológjának táncszínházi újraértelmezése, mely bemutatója óta töretlen sikernek örvend a hazai és nemzetközi színházlátogatók körében egyaránt.

A nyári kiszállásokat követően a társulat augusztus 28-án kezdi meg ismét munkáját Temesváron. A már hagyományossá vált évad indító mozgásworkshopot idén a nemzetközi elismertségnek örvendő Adamovich Ferenc vezeti majd.