Decemberi programok az András Lóránt Társulatnál

Decemberi programok az András Lóránt Társulatnál

Az András Lóránt Társulat az év utolsó hónapjában több saját és vendég produkcióval várja az érdeklődőket a Brăila utcai Zsinagóga épületében.

Az Introspectio és Farida kortárs táncszínházi előadások mellett a társulatnál működő Navarra Dance kortárstánc iskola és a Learn2Drum dobiskola növendékei is bemutatkoznak, a hónap első felében pedig a már rendhagyónak számító Édentől Keletre Filmklub rendezvényére is sor kerül.

Az András Lóránt Társulat független kortárs táncszínház, Romániában az egyetlen ilyen formában létező előadóművészeti intézmény. A társulatot 2014-ben a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem koreográfia szakán végző táncosokkal alapította András Lóránt UNITER-díjas koreográfus, egyetemi tanár. 5 éves működésük alatt a sajátos jegyeket viselő kortárs táncszínházi produkcióikkal belföldön és külföldön egyaránt szakmai sikereket értek el.

Székhelyük a Brăila utcai régi ortodox zsinagóga, ahol a saját előadásaik mellett más, kortárs társművészeti eseményeknek is teret adnak (koncertek, kiállítások, filmestek, kurzusok és workshopok).

A hónap első hétvégéjén, december 7-én, szombaton és 8-án vasárnap 20 órától lesz műsoron az Introspectio című előadás. A duett táncosai Macaveiu Blanka és Szabó Franciska, az előadás koreográfus-rendezője András Lóránt társulatvezető.

Az Édentől Keletre Filmklub, az Erdélyi Audiovizuális Archívum és az András Lóránt Társulat közös szervezésében december 10-én, kedden 18 órától kerül sor rendhagyó vetítésre. Az 1989 a marosvásárhelyi amatőr filmesek szemével című filmest a rendszerváltás eseményeibe enged bepillantást, illetve sor kerül Harun Farocki és Andrei Ujică: Videogramme einer Revolution című dokumentumfilmjére is. Az est meghívottja Miholcsa Gyula televíziós szakember, az amatőr felvételek egyik készítője. Erre a programra a belépés díjtalan.

A Navarra Dance és az András Lóránt Társulat közös szervezésében veszi kezdetét december 8-án az “5 éves a Navarra Dance – OPEN DOORS” egész hetes programsorozat, amelynek a következő nyitott körű rendezvényeire várják szeretettel az érdeklődőket:
december 11. szerda, 18:30 órától 20 óráig – Deák Orsolya kortárs tánc workshop. Korhatár: 14+ (Az eseményre a belépés díjtalan!)
december 12., csütörtök 20 órától FARIDA táncszínházi előadás (r. Macaveiu Blanka)
december 13., péntek 20 órától Gaspar NOÉ: CLIMAX – filmvetítés. Korhatár: 16+. (Az eseményre a belépés díjtalan!)

A hónap utolsó felében, december 19-én 19 órától kerül sor az András Lóránt Társulatnál működő, Kiss Levente vezette dobiskola, a Learn2Drum Open Projectre. A diákok bemutatkozó koncertjén olyan híres együttesek dalai csendülnek fel, mint a System of a Down, Nirvana, Doors, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Green Day, vagy Bruno Mars. Az est végén a közönség is kipróbálhatja a dobfelszereléseket. Az eseményre a belépés díjtalan!

Az Introspectio és Farida című előadásokra a teljes árú jegy 30 RON-ba, a kedvezményes (diák/nyugdíjas) jegy 20 RON-ba kerül.
Jegyek az előadások előtt fél órával a helyszínen kaphatók. (Régi Ortodox Zsinagóga – Brăila u.10., 3. em.)

A decemberi programokról részletes leírás a társulat Facebook-oldalán található.
https://www.facebook.com/andras.lorant.tarsulat/